We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Olwen House / D1

Olwen House / D1

Olwen House / D1 - BeamOlwen House / D1 - Windows, Facade, BalconyOlwen House / D1 - Windows, Facade, Handrail, BalconyOlwen House / D1 - Bed, Bedroom, Beam, Windows+ 36

Đà Nẵng, Vietnam
  • Architects: D1
  • Area Area of this architecture project Area :  75
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
    Photographs :Quang Tran
  • Lead Architects : Tan Nguyen
  • Design Team : Nhung Vu, Thien Thanh Nguyen
  • Clients : Toan Nguyen
  • City : Đà Nẵng
  • Country : Vietnam
More SpecsLess Specs
Olwen House / D1 - Beam
© Quang Tran

Text description provided by the architects. OLWEN HOUSE is a residential project situated in a tightly-knit neighborhood in Danang, central Vietnam. The brief is to pact a showroom, retail space, makeup and workspace for the photography studio all within a 75-sqm land plot in a low-rise residential area surrounded by "blockhouses" and approached by a narrow 2.5-meter alley.

Olwen House / D1 - Table, Lighting, Countertop, Chair, Beam, Sink
© Quang Tran
Ground Floor Plan
Olwen House / D1 - Countertop, Sink, Lighting
© Quang Tran

Inspired from the lifestyle and traditional structure of an ancient house in Central Vietnam, D1 proposes a vertically stacked, multi-floors for multi-functions structure. This results in a uniquely holistic solution that invites and allows for seamless integration between multi-generational family members, between concrete and nature, and between the building’s past life and its more lively present.

Olwen House / D1 - Windows, Beam
© Quang Tran
Section
Olwen House / D1 - Bed, Bedroom, Beam, Windows
© Quang Tran

Each floor has its own function: The first and second floor are for workspace combined with a showroom for a wedding dress. The third floor is a gathering space for the whole family. A staircase is installed outside, creating a disruption of movement, separating the working and showroom space, with the living space of the family. Space is designed to avoid feeling cramped while guaranteeing privacy.

Olwen House / D1 - Windows, Facade, Handrail, Balcony
© Quang Tran

Elements of nature are added to ensure for tree viewing, birds chirping listening and sunshine seeing, and breezy feeling every morning. Via Olwen House, D1 also wants to raise awareness on a new philosophical approach to modern day's dwelling in Vietnam for contemporary investors: an approach that adapts creatively to our highly-urbanized cities with lessons learned from our rich past.

Olwen House / D1 - Windows, Facade, Balcony
© Quang Tran

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Olwen House / D1" 20 Jul 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/921360/olwen-house-d1> ISSN 0719-8884
© Quang Tran

Olwen 住宅,75平米包含五种以上工作生活功能 / D1

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.