We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Szeyup Palace Display Area / Place Design Group

Szeyup Palace Display Area / Place Design Group

© LAB Photographygreen area. Image © LAB Photographybowl space. Image © LAB Photographybowl space. Image © LAB Photography+ 34

bowl space. Image © LAB Photography
bowl space. Image © LAB Photography

Project background
Sunac Szeyup Palace is located on the banks of the Tanjiang River, Kaiping City. The project site is flat and open with excellent natural landscape conditions. As a noted hometown of overseas Chinese, Kaiping City, a part of Lingnan Area, frequently appears in the dream of those living overseas. As a result, the designers had to not only think about integrating natural and cultural landscape resources into the design thinking, but also about making connections to overseas Chinese.

water and sky. Image © LAB Photography
water and sky. Image © LAB Photography
© LAB Photography
© LAB Photography

Landscape circulation
The display area covers an area of 4 hectares, which is much larger than usual display area. As such, the landscape design focuses on optimizing the long walking distance and maximizing the natural advantages the project offers. We extensively considered the driving/walking flow into the center of the display area, creating an “enclosed first and open late” space: the parking area was positioned relatively close to the display area so as to reduce visitors’ walking distance. Bamboo forests and sunken footpaths enclose the front part of the space, creating a winding and peaceful atmosphere. In front of the sales center, the mirror-like waterscape and open space enables visitors to enjoy the beauty of Tanjiang River during the negotiation, leading to a strong spatial contrast.

site plan
site plan

Landscape highlights
The bamboo forest walk leads visitors deeper inside the display area. Passing through the bamboo forest walk, the sunken footpath in front of sales center really demands visitors’ attention.

bamboo path aerial view. Image © LAB Photography
bamboo path aerial view. Image © LAB Photography
bamboo path. Image © LAB Photography
bamboo path. Image © LAB Photography

The bowl-shaped space in footpath allows visitors to stay in the mist. A tree stands in the bowl-shaped space, creating a strong focal point for the forecourt plaza.

green area. Image © LAB Photography
green area. Image © LAB Photography
mirror wall. Image © LAB Photography
mirror wall. Image © LAB Photography

Initially, the high-water level was expected to affect the tree’s survival. So we applied a partially sinking planting tank to avoid the roots being soaked by groundwater.

walking path. Image © LAB Photography
walking path. Image © LAB Photography
bowl space. Image © LAB Photography
bowl space. Image © LAB Photography

While viewed from the sales centre the tranquil and broad waterscape is connected with the surface of Tanjiang River. With water and sky sharing the same color, the design theme of creating a connection between the clouds and water is achieved.

tree. Image © LAB Photography
tree. Image © LAB Photography
walking path. Image © LAB Photography
walking path. Image © LAB Photography

In the inner courtyard, the designers elaborately built a “wind-bell feature wall” that echoes marginal waterscape. The wall consists of tens of thousands of mirrored blades that will move with the wind and reflect light above the water once the breeze hits.      

sculpture. Image © LAB Photography
sculpture. Image © LAB Photography
© LAB Photography
© LAB Photography

An open space was specially designed along the display area to create a place to view the beauty of the Tanjiang River. The designers combined the land art landscape with walkway and woods. A mirror-like “starlight wall” was created on both sides of the walkway, where river surface, sky and tree shadow meet with one another, with the angle of each steel plate designed to precision.

landscape wall. Image © LAB Photography
landscape wall. Image © LAB Photography

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Beside Jinshan Road, Tanjiang New Town, Kaiping, Guangdong Province, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Szeyup Palace Display Area / Place Design Group" 01 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/921040/szeyup-palace-display-area-place-design-group> ISSN 0719-8884
walking path. Image © LAB Photography

融创·潭江首府示范区 / 普利斯设计集团

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.