Bienhouse / Nemo Studio

Bienhouse / Nemo Studio

© Vu Ngoc Ha© Vu Ngoc Ha© Vu Ngoc Ha© Vu Ngoc Ha+ 35

  • Architects: Nemo Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  368
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Vu Ngoc Ha
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Cong, Dung Sonbeto, HAI, Si Dung, Tran Sam, Vietceramics
  • Client:Mr. Bien
  • Project Management:Tran Vu Duong, Chu Tuan Anh
  • Lead Architects:Liz Nguyen, Nghiem Phong
  • Design Team:Aki Phuong, Hoang Xuan Hieu
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© Vu Ngoc Ha
© Vu Ngoc Ha

Text description provided by the architects. Bienhouse is located in the seaside, viewing Ha Long Bay, created for renting business. Initial construction status is unfurnished interior and completely similar to other Vinhomes houses in exterior. The house has a broad view, reaching the beach with a magnificent landscape, fresh air and busy boat and yacht activities through a short walk.

© Vu Ngoc Ha
© Vu Ngoc Ha

The interior of the house is designed with cautious caculation and consideration for optimal arrangement. Any places in the building can access beachy atmosphere, including bedrooms, bathrooms, corridors, stairs, rooftop, etc. Steel stairs and void located in the center of the house help to create highlights and airy space. The stairs are structured with curves, lines, hollow parts and painted outstandingly.

© Vu Ngoc Ha
© Vu Ngoc Ha
Fifth floor plan
Fifth floor plan
© Vu Ngoc Ha
© Vu Ngoc Ha

The bedrooms are softened in structure and maximally expanded. The furniture arranged in the bedrooms creates open and comfortable space. The materials made wall, ceilings, floors and bathroom tiles have matching tones, bringing relaxed and beachy feelings, for example, sandy yellow of polished concrete, walls and ceilings, woody brown of curtains, rugs, and green of concrete bathtub, potteries and pictures around the house.

© Vu Ngoc Ha
© Vu Ngoc Ha

Rooftop on the 5th floor has a view of Ha Long Bay, where visitors can see sunrise and sunset on the
beach, relax themselves or join night parties

© Vu Ngoc Ha
© Vu Ngoc Ha

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Bienhouse / Nemo Studio" 08 Jul 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/920559/bienhouse-nemo-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.