All
Projects
Products
Events
Competitions

Cyrus Tang Foundation Center / UAD

Cyrus Tang Foundation Center / UAD

view from southeast. Image © Qiang Zhao roof garden and court. Image © Qiang Zhao roof garden. Image © Qiang Zhao facade details. Image © Qiang Zhao + 26

Offices  · 
Suzhou, China
  • Architects Authors of this architecture project UAD
  • Area Area of this architecture project
    15000.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2019
  • Design Team

    Danshen Dong, Yidong Yang, Meifang Teng, Zaiguo Lin
  • Photographs

  • Interior Design

    Woods Bagot, Hangzhou Dianshang Building Decoration Design
  • Landscape Design

    The Design Institute of Landscape & Architecture China Academy of Art (Zheng Jie Studio)
  • Structural Engineers

    Mingshan Zhang, Chen Xu, Benyue Li
  • MEP Engineers

    Haojun Li, Zengrong Gong, Shaobing Dong, Zhengjie Huang, Haifeng Liu
More Specs Less Specs
birdview from west. Image © Qiang Zhao
birdview from west. Image © Qiang Zhao

Text description provided by the architects. As the headquarters of Cyrus Tang Foundation (CTF) in mainland China, the project is a complex which integrates multiple functional spaces, including the foundation's offices, a museum for displaying various gifts that the foundation has received, and spaces for holding exchange activities with its college members, including exhibitions, conferences, and training, etc.

site view. Image © Qiang Zhao
site view. Image © Qiang Zhao

Situated at the central area of East Tai Lake Ecological Park in Wujiang District, Suzhou, China, it enjoys favorable site conditions and beautiful landscape. The design focuses on the integration with the surrounding environment, inherits CTF's mission of serving disadvantaged communities with love and passing on the spirit of giving, and produces a "dissolved" and green building.

view from west. Image © Qiang Zhao
view from west. Image © Qiang Zhao

1. "Dissolved" Architecture
1.1 Organic Layout
With the continuous development and growth of the foundation, its demands for functional spaces will continue to increase. The design fully considers the necessity of leaving space for future development and therefore applies an organic layout on the irregular site, to allow flexible expansion and adjustment of the building's outline. Future extensions can be constructed naturally alongside the existing layout, without destroying the overall unification and harmony. Additionally, the curvilinear contours break through the building’s monotonous interfaces, and the layout strategy of interpenetration enables the architecture to coexist with the natural landscape in the most environmentally friendly manner.

roof garden and court. Image © Qiang Zhao
roof garden and court. Image © Qiang Zhao

1.2 "Dissolved" Volumes
Main functions are designed on 1F (storey height: 7.0 meters) in order to minimize the architecture’s intrusion to the park where it is located. Meanwhile, the rooftop garden functions as elevated vegetation, which not only increases the park's green area, but also provides a beautiful open viewing platform and activity venue for visitors. The protruding building volumes (museum, exhibition area, and multi-function hall, etc.) hide behind the rooftop garden, like a few sculptures, highlighting the “solidness” of the architecture while also strengthening the hierarchy of spaces.

roof garden. Image © Qiang Zhao
roof garden. Image © Qiang Zhao

1.3 "Dissolved" Facades
1F is mainly enclosed by glazed curtain walls. Featuring a rhythmic arrangement of green glass with different transparency, its erected facade echoes the nearby bamboo and dissolves into the surroundings. Besides, facades of the protruding volumes also present bamboo-like vertical patterns, which blend together as an integrated whole. Those refined facades partly result from the elaborate arrangement of the building's equipment: all the tube wells and outlets are all integrated orderly in the roof design.

sketch
sketch
main entrance. Image © Qiang Zhao
main entrance. Image © Qiang Zhao
birdview of roof garden. Image © Qiang Zhao
birdview of roof garden. Image © Qiang Zhao

2. Green Building
2.1 Efficient Layout
Since only the office area is used perennially while the exhibition area and the multi-function conference hall are utilized occasionally, the design employs a centralized layout, where the office area, exhibition area, multi-function hall and museum are incorporated in one complex. Each functional space can be utilized independently, and at the same time enables efficient integrated operation with others. When utilized independently, each area is set up with its own entrance and exit. Based on site conditions, the office area and the museum are respectively located on the west and the southwest side, resulting in a tranquil ambience on the west part of the site. To connect with the northern outdoor activity venue, the multi-function conference hall is arranged on the north of the site. And the exhibition area is on the east side, next to the secondary entrance. All of those functional spaces are joined by the central hall, which ensures the proper distance among each section as well as the unity of the building.

curtainwall details. Image © Qiang Zhao
curtainwall details. Image © Qiang Zhao
facade details. Image © Qiang Zhao
facade details. Image © Qiang Zhao

2. 2 Green Technologies
This project won the Chinese Certificate of Green Building Design Label (Two Star) in 2014, for its application of many fully developed green technologies in China, such as geothermal heat pumps, building-integrated photovoltaics, tubular daylight devices, green roof, automated shading system, green lighting and intelligence operation management that saves land, energy, water and building materials. During the initial design process, simulation software was used for the optimized analysis of the building’s natural ventilation and lighting. On the other hand, this is not only an efficient and eco-friendly architecture, but also an exemplary platform for display and exchanges of green technologies, which gathers high-tech resources that universities have brought in.

courtyard. Image © Qiang Zhao
courtyard. Image © Qiang Zhao

The architecture is the outcome of effective multi-disciplinary integration and collaboration. Green designs, functional optimization and fusion with the site were fully considered throughout the design process, thereby an architecture that blends and coexists with the ambient natural environment was created.

material contrast. Image © Qiang Zhao
material contrast. Image © Qiang Zhao

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: East Tai Lake Ecological Park, Wujiang District, Suzhou, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Cyrus Tang Foundation Center / UAD" 08 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/920324/cyrus-tang-foundation-center-uad/> ISSN 0719-8884
view from the south. Image © Qiang Zhao

唐仲英基金会中国中心 / 浙江大学建筑设计研究院

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.