All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartment Interiors
  4. Brazil
  5. Urban Ode Arquitetura e Urbanismo
  6. 2019
  7. Loloite Apartment / Urban Ode Arquitetura e Urbanismo

Loloite Apartment / Urban Ode Arquitetura e Urbanismo

  • 17:00 - 11 September, 2019
  • Curated by Matheus Pereira
Loloite Apartment / Urban Ode Arquitetura e Urbanismo
Loloite Apartment / Urban Ode Arquitetura e Urbanismo, © Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

© Marcelo Donadussi © Marcelo Donadussi © Marcelo Donadussi © Marcelo Donadussi + 41

  • Project Team

    Gianluca Perseu
  • Engineering

  • Collaborators

    Marcenaria Nova Canaã, LeM Serralheira, PP construções, Pedraria Ivoti, KWA Iluminação
  • More Specs Less Specs
© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Text description provided by the architects. A project, even an interior design, needs its maturing time. A clear conversation with clients is needed to understand what may be safeguarded from the initial demand. When the clients came to us, the idea was to make an opening on the kitchen wall, as the door of the washing machine opened with difficulty. However, from the initial contact until the beginning of the renovation, almost a year passed and there was enough time to understand the dynamics of the family.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi
Floor Plan
Floor Plan
© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Therefore, we had the possibility to suggest some modifications to optimize and improve the relationship between the family and the apartment. In the lower level of the penthouse, integration of the living room with the kitchen was made, removing the wall between the two rooms and making a metal reinforcement. We have designed all carpentry projects and reviewed the materiality issue, always opting for natural finishes, since clients have an important relation with animals and nature - they have 06 pets: two cats, two dogs, and two turtles.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

In the upper floor, where is the home office/study rooms, was designed a clear and minimalistic environment, with few elements and where natural light prevails. Also, it was thought a sort of playground for the cats, which acts as a bodyguard for the staircase. On the outside, the guiding principle was a water mirror for the turtles. From this, were thought two pivoting seats, a pergola with LED lighting and a landscape gardening with fruit trees like orange, lemon, and maracuja feet.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Loloite Apartment / Urban Ode Arquitetura e Urbanismo" [Apartamento Loloite / Urban Ode Arquitetura e Urbanismo] 11 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/920201/loloite-apartment-urban-ode-arquitetura-e-urbanismo/> ISSN 0719-8884
© Marcelo Donadussi

洛洛特公寓,家庭生活定制化 / Urban Ode Arquitetura e Urbanismo

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.