Longcheng Plaza Wankeli Roof Sunshade Design / Ingame

Longcheng Plaza Wankeli Roof Sunshade Design / Ingame

Ecological roof on green park. Image © Yu BaiHigh and low sunshades. Image © Yu BaiMall atrium. Image © Yu BaiSunshade and rain shelter for the mall. Image © Yu Bai+ 18

Shenzhen, China
  • Architects: Ingame
  • Area Area of this architecture project Area:  2013
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Yu Bai
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: 信和鼎膜结构
  • Lead Architects:Zhiyang Zhang
  • Design Team:Zhiyang Zhang, Fan Yang, Alba
  • Clients:China Vanke Co.,Ltd.
  • Engineering:Zhubo Design Group Co.,Ltd.
  • City:Shenzhen
  • Country:China
More SpecsLess Specs
Ecological roof on green park. Image © Yu Bai
Ecological roof on green park. Image © Yu Bai

Text description provided by the architects. The umbrellas are installed on top of the outdoor shopping Centre in Longcheng plaza developed by Vanke. The spacious roof garden on top of the shopping centre can be directly accessed from the plaza and gradually rises to the rooftop level.

Overlooking Longcheng Square. Image © Yu Bai
Overlooking Longcheng Square. Image © Yu Bai
High and low sunshades. Image © Yu Bai
High and low sunshades. Image © Yu Bai

These umbrellas are mainly used to shelter the atrium space from rain and direct sunlight. The concept of umbrellas inspired by dandelions, which weightlessly flutter and strew on the top of roof garden, softening the harsh boundaries generated by surrounding massive building volumes.

Mall atrium. Image © Yu Bai
Mall atrium. Image © Yu Bai
The lotus leaf members overlap to facilitate air flow and rain cover
The lotus leaf members overlap to facilitate air flow and rain cover
Citizens who live under the sunshades. Image © Yu Bai
Citizens who live under the sunshades. Image © Yu Bai

The umbrellas are arranged on purposely at different levels, which leave space and gaps to discharge the pressure in case of strong wind. The shaded roof garden has become a popular public space for local citizens and visitors.

Sunshade and rain shelter for the mall. Image © Yu Bai
Sunshade and rain shelter for the mall. Image © Yu Bai
Sunshade and rain shelter for the mall. Image © Yu Bai
Sunshade and rain shelter for the mall. Image © Yu Bai

We use the umbrella skeleton of the original structure itself to arrange the light strips to show the structure, and also add a touch of bright color to the bustling night scene of Longcheng plaza.

Mall atrium. Image © Yu Bai
Mall atrium. Image © Yu Bai

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Longgang District, Shenzhen, Guangdong, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Longcheng Plaza Wankeli Roof Sunshade Design / Ingame" 28 Jun 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/919601/longcheng-plaza-wankeli-roof-sunshade-design-ingame> ISSN 0719-8884
Longcheng Square aerial view. Image © Yu Bai

龙城广场万科里屋顶景观遮阳伞 / 局内设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.