All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Landscape
  4. Malaysia
  5. Garis Architects
  6. 2018
  7. Nature’s Catalog / Garis Architects + GAde Design Workshop

Nature’s Catalog / Garis Architects + GAde Design Workshop

  • 19:00 - 20 June, 2019
  • Curated by Martita Vial
Nature’s Catalog / Garis Architects + GAde Design Workshop
Nature’s Catalog / Garis Architects + GAde Design Workshop, © Steven Ngu Ngie Woon
© Steven Ngu Ngie Woon

© Steven Ngu Ngie Woon © Steven Ngu Ngie Woon © Steven Ngu Ngie Woon © Steven Ngu Ngie Woon + 23

  • Architects

  • Location

    Taman Tugu, Kuala Lumpur, 50480 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • Category

  • Design Team

    Tang Hsiao Seak, Steven Ngu Ngie Woon, Albert Chua Kwee How, Daniel Tiong
  • Area

    9.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

© Steven Ngu Ngie Woon
© Steven Ngu Ngie Woon

Text description provided by the architects. The narrative of the Nature’s Catalog is to be sensitive to nature pluralities, yet directional to frame moments and metaphor surrounding the tropical setting; it is a place for trackers to rest, meditate, and extend its character as a gazebo into an observation tower amidst the tropical forest. The design also complementing the surrounding, the way in which people experience the gazebo is paramount.

© Steven Ngu Ngie Woon
© Steven Ngu Ngie Woon

Engulfed within the thick foliage, the gazebo stand as a geometry analogy to provoke interactions and contemplation through the articulation of massing and planes. With the brief calling for a 9 square meter gazebo, the proposal consist of 3 box frames which interlock vertically in creating multiple level platforms to adapt the sloping site condition topographically. The gazebo framing configuration is expressed in vertical manner allowing public enjoyment of the tropical canopy view which is otherwise inaccessible. 

Site Plan
Site Plan
Section
Section

The heights in between platforms varies with some spaces require adult to duck and approach carefully while children can play freely in these spaces. With the limitation of spatial allowance, platforms are adaptive element acting as a table for reading, cantilever seating along the slope, meditation box and cat ladder as a metaphor of a treehouse in the forest.

© Steven Ngu Ngie Woon
© Steven Ngu Ngie Woon
© Steven Ngu Ngie Woon
© Steven Ngu Ngie Woon

As the site located deep in the tropical forest, the construction materials of the gazebo are all hand carried and assembled on site to reduce any disruption to the existing condition with each trees and plants carefully marked and preserved.

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Nature’s Catalog / Garis Architects + GAde Design Workshop" 20 Jun 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/919361/natures-catalog-garis-architects-plus-gade-design-workshop/> ISSN 0719-8884
© Steven Ngu Ngie Woon

自然目录装置 / GarisArchitects + GAde Design Workshop

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.