Naremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture

Naremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture
Naremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture - Windows, Facade
© Tom Ferguson

Naremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture - Chair, Garden, Patio, CourtyardNaremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture - Table, Windows, Beam, CountertopNaremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture - Image 4 of 19Naremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture - Sink, BathroomNaremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture - More Images+ 14

Naremburn, Australia
More SpecsLess Specs
Naremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture - Windows, Fence, Facade
© Tom Ferguson

Text description provided by the architects. Conceptually, the project is an insertion of two augmented lodges atop the existing house – one contains the parents’ bedroom & facilities, whilst the other is the children’s bedrooms.

Naremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture - Table, Windows, Beam, Countertop
© Tom Ferguson

The blackened cedar cladding surrounds each lodge to define their playful forms, and continues between internal and external surfaces to emphasise each lodge’s autonomous nature.

Naremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture - Chair, Garden, Patio, Courtyard
© Tom Ferguson
Ground floor plan
1st floor plan
Naremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture - Door, Bed, Bedroom
© Tom Ferguson

The project transforms what was previously an enclosed and lightless home into one of generous natural light and open plan family living. A large void is introduced into the centre of the house with a north-facing clerestory window that captures an intense light. This light is immediately softened by blackened cedar walls, framing a pleasant gathering space below.

Naremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture - Handrail
© Tom Ferguson
Naremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture - Sink, Bathroom
© Tom Ferguson

The ground floor is a continuous open plan space, connecting activities between different areas of the house without being disruptive. The overhanging lodges frame a decked terrace to the rear, demarcating outdoor space for a plethora of family gatherings and leisure activities.

Naremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture - Windows, Facade
© Tom Ferguson

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Naremburn Twin Peaks Cottage / Benn & Penna Architecture" 14 Jun 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/918983/naremburn-twin-peaks-cottage-benn-and-penna-architecture> ISSN 0719-8884

© Tom Ferguson

Naremburn 双子顶别墅 / Benn & Penna Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.