All
Projects
Products
Events
Competitions

Mindvalley Headquarters / IDEAWORKSHOP

Mindvalley Headquarters / IDEAWORKSHOP

© Heart Patrick © Heart Patrick © Heart Patrick © Heart Patrick + 26

Kuala Lumpur, Malaysia
  • Architects: IDEAWORKSHOP
  • Area Area of this architecture project Area: 330.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Heart Patrick
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: 3M, Autodesk, Trimble
  • Clients

    Mindvalley
  • Engineering

    Z&R Engineering Trading (M) Sdn Bhd
More Specs Less Specs
© Heart Patrick
© Heart Patrick

“We spend 70% of our waking hours at work, and work today extracts from us. It makes us age, it makes us stressed. What if work could instead heal, rejuvenate and actually make you younger and healthier?”. This is Mindvalley’s take on a healthier, user-centric workspace.

© Heart Patrick
© Heart Patrick

Inspired by the jungle gym playscape and Gaudi’s Sagrada Familia, the new Mindvalley Creative Office in Kuala Lumpur features a multileveled workspace bathed in polychromatic light that shifts throughout the day. Designed collaboratively with IDEAWORKSHOP, the entire process began by rethinking the very concept and functions of an office and radically optimizing layouts, materials and spaces for human performance.

© Heart Patrick
© Heart Patrick

Deemed the “Temple of Light”, this workspace’s design is an architectural exercise on Pleochroism (an optical phenomenon in which the colour of a substance shifts when observed at different angles) and its dynamics with user experience as well as productivity. Use of 3M dichroic film across the office-wide, multilevel steel-and-glass framed structure reflects a contemporary take on Sagrada Familia’s stained glass, combined with the playfulness of a jungle gym.

© Heart Patrick
© Heart Patrick
Furniture layout plan
Furniture layout plan
© Heart Patrick
© Heart Patrick

Adding to the jungle gym component, this project features simple but innovative components to counteract a sedentary lifestyle, including standing desks and pull-up bars. As a workplace that values user comfort and health, hypnotherapy rooms and power nap facilities are also provided.

© Heart Patrick
© Heart Patrick

Composed of both quiet and contained spaces to suit user needs, complemented with plant walls, and suffused with natural, iridescent light, the workspace physically demonstrates how architecture stimulates anthropological interaction dynamics with its environment.

© Heart Patrick
© Heart Patrick
Section XX
Section XX
© Heart Patrick
© Heart Patrick

Serving some 80 designers, filmmakers, social media and marketing specialists, this workplace creates opportunities for inspiration, individual focus, collaboration and social interaction. A contemporary model for creative workspaces today, this project has the power to transform future workspaces and lifestyles, ultimately towards individual and collective wellbeing.

© Heart Patrick
© Heart Patrick

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Kuala Lumpur, Malaysia

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Mindvalley Headquarters / IDEAWORKSHOP" 30 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/918048/mindvalley-headquarters-ideaworkshop/> ISSN 0719-8884
© Heart Patrick

Mindvalley 总部,色彩斑斓的“光之殿”工作区 / IDEAWORKSHOP

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.