We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Boulevard Piedra Roja / BL Arquitectos

Boulevard Piedra Roja / BL Arquitectos

© Juan Francisco Vargas© Juan Francisco Vargas© Juan Francisco Vargas© Juan Francisco Vargas+ 19

  • Architects: BL Arquitectos
  • Area Area of this architecture project Area:  37
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Juan Francisco Vargas
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Trespa, Atlas Schindler, MOSO, Arkos, Budnik, Hunter Douglas
  • Lead Architects: Pablo Larraín, Alejandro Rojas, Felipe Barrera
  • Project Management:Javiera Sandoval
  • Construction:Axis Desarrollos Constructivos
  • Structural Engineering:Rodrigo Concha
  • Ilumination:Oriana Ponzini
  • City:Colina
  • Country:Chile
More SpecsLess Specs
© Juan Francisco Vargas
© Juan Francisco Vargas

Text description provided by the architects. Boulevard Piedra Roja is a Mixed-Use project located in the area of ​​Laguna de Piedra Roja, Chicureo, Colina. The project considers a supermarket, stores and a 4-story office building.

© Juan Francisco Vargas
© Juan Francisco Vargas

The area where the project is located is distinguished by the use of stone and wood. Given the surroundings, the project defines a strong image of the wood as finish in the facades of two areas: the stores and office floors.

© Juan Francisco Vargas
© Juan Francisco Vargas

The building is designed with the three upper floors in different enclosed spaces with windows in anthracite aluminum mullions. As a second skin, a module was projected on aluminum frame of the same color of the window mullions, and bamboo slats on the four sides. The slats were tinted with a dark tone to avoid the contrast with the aluminum mullions.

Second Level Plan
Second Level Plan

The excessive lightness inside the workspace was controlled with the lattices, generating different densities depending on the orientation of each facade; being denser towards the North, medium dense on the East and West sides, and less dense on the South face. With this facade solution, the project results with a friendly finish to the environment and a different lightning effect with the interior light at sunset and at night.

© Juan Francisco Vargas
© Juan Francisco Vargas

The outer corridors of the shopping center are set under a deck of wooden beams with steel pillars. This, in addition to the oak finish of the stores, results in harmony with the project´s context.

© Juan Francisco Vargas
© Juan Francisco Vargas

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Av. Chicureo, Colina, Región Metropolitana, Chile

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Boulevard Piedra Roja / BL Arquitectos" [Boulevard Piedra Roja / BL Arquitectos] 29 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/918013/boulevard-piedra-roja-bl-arquitectos> ISSN 0719-8884
© Juan Francisco Vargas

Boulevard Piedra Roja,水平木梁与垂直钢柱打造综合体立面 /BL Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.