All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Campus
  4. China
  5. Dake Architectural Design
  6. 2019
  7. Reconstruction of 1971 Research Camp / Dake Architectural Design

Reconstruction of 1971 Research Camp / Dake Architectural Design

  • 23:00 - 29 May, 2019
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Reconstruction of 1971 Research Camp / Dake Architectural Design
Reconstruction of 1971 Research Camp / Dake Architectural Design, Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design

Courtesy of Dake Architectural Design Courtesy of Dake Architectural Design Courtesy of Dake Architectural Design Courtesy of Dake Architectural Design + 27

  • Architects

  • Location

    Rizhao, Shandong, China
  • Category

  • Lead Architects

    Pan Yang
  • Design Team

    Haojun Gao, Xueyi Wang
  • Client

    1971 Research Camp
  • Area

    11050.0 m2
  • Project Year

    2019
Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design

Text description provided by the architects. The renovation design is to transform the original daily teaching classroom of the base into the student accommodation space of the 1971 research camp. While satisfying the needs of the accommodation function, the memory of the old school was not destroyed and became the core of the design.

Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design

Chen Tuan Middle School was originally built spontaneously by local villagers, who took local materials and jointly funded the construction. After decades of ups and downs, how many memories and youth Chen Tuan has carried. In recent years, due to various factors, the old buildings cannot meet the requirements of the current school construction and have been replaced by the new middle school. Party A relies on the government to build a comprehensive youth student education camp and upgrade the existing buildings to continue to serve students.

Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design

The original building structure is mostly brick and wood structure, red brick house, wooden frame roof, and red tile on the upper. In order to better inherit the historical veins of the old buildings, the red bricks were used as the main materials in the renovation, and the traditional masonry method was used to closely integrate the old buildings with the newly-reformed parts to make the whole building group more unified.

Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design

The original entrance was demolished and redesigned to create a unique landscape entrance space. The special red brick masonry “1971 Research Camp” replaced the ordinary metal font posting to form a complete body with the entire space.

Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design

Re-combing the original red brick buildings, demolishing the old and serious small space buildings, and retaining the main building space.

Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design

We regrouped the remaining architectural spaces to form five separate courtyard spaces and a casual fun landscape belt, continuing to use red brick as the main material for the construction to integrate the space atmosphere. On the basis of respecting the status quo of the building, the circular elements are used to configure the exclusive space of each courtyard entrance, which increases its interest and experience.

Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design

We use a circle of different sizes to connect the strip landscape spaces together to form three different places of leisure and fun landscape: the sunken bonfire gathering place on the west side, the middle ring road, and the east labyrinth wall.

Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design

The wood frame roof is changed to a steel structure and will be increased in height to meet the lighting needs of the accommodation space and enhance the brightness of the space.

Courtesy of Dake Architectural Design
Courtesy of Dake Architectural Design

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Reconstruction of 1971 Research Camp / Dake Architectural Design" 29 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/917944/reconstruction-of-1971-research-camp-dake-architectural-design/> ISSN 0719-8884
Courtesy of Dake Architectural Design

山东日照1971研学营地旧学校改造 / DK大可建筑设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.