All
Projects
Products
Events
Competitions

Xiaoye Valley / AML Design Studio

Xiaoye Valley / AML Design Studio

Exterior facade and courtyard. Image © Weiqi Jin Exterior facade and courtyard. Image © Weiqi Jin White room. Image © Weiqi Jin White room. Image © Weiqi Jin + 25

Yanqing, China
  • Architects: AML Design Studio
  • Area Area of this architecture project Area: 850.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Weiqi Jin
Exterior facade and courtyard. Image © Weiqi Jin
Exterior facade and courtyard. Image © Weiqi Jin

Text description provided by the architects. There are many houses around Beijing that are too fastidious, too uniform and too fastidious. Ceramic tile veneer, magenta pink blue, always so selective, this project was originally like this.

Public space. Image © Weiqi Jin
Public space. Image © Weiqi Jin
Public space. Image © Weiqi Jin
Public space. Image © Weiqi Jin
Public space. Image © Weiqi Jin
Public space. Image © Weiqi Jin

Money can't be spent too much, so it is used to wrap up the building with the thorns picked up on the hill, hide in the hill, and shade the sun as well.

White room. Image © Weiqi Jin
White room. Image © Weiqi Jin
White room. Image © Weiqi Jin
White room. Image © Weiqi Jin

Tower house with the remaining scaffolding on the courtyard, pull up the shade net, when the sun comes out, sitting under, looking at the mountains, beautiful.

Wooden room. Image © Weiqi Jin
Wooden room. Image © Weiqi Jin
Wooden room. Image © Weiqi Jin
Wooden room. Image © Weiqi Jin

The owner named his house Xiaoye Valley, but I would like to call it Wild Valley.

Silver room. Image © Weiqi Jin
Silver room. Image © Weiqi Jin
Exterior facade and courtyard. Image © Weiqi Jin
Exterior facade and courtyard. Image © Weiqi Jin

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Shifosi Village, Yanqing District, Beijing, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Xiaoye Valley / AML Design Studio" 31 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/917282/xiaoye-valley-aml-design-studio/> ISSN 0719-8884
Exterior facade and courtyard. Image © Weiqi Jin

小也山谷 / 阿穆隆设计工作室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.