We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat

JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat

JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 2 of 15JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 3 of 15JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 4 of 15JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 5 of 15+ 15

Munguía, Spain
  • Architect In Charge : Ibon Salaberria
  • Collaborators : Itziar Imaz, Izaskun Narbaiza y BASA arquitectura
  • Quantity Surveyor : Asier Telleria
  • Structure : Jon Begiristain
  • Constructor : ABI Eraikuntzak Koop
  • City : Munguía
  • Country : Spain
More SpecsLess Specs
JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 5 of 15
© Aitor Ortiz

Text description provided by the architects. Jajaus departs from the need of a compact home on a sloping plot. The low occupation of land for the floor plan leaves the south-west oriented part of the terrain for future use as a vegetable garden. Three levels define the project, different levels that offer different experiences of living.

JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 9 of 15
© Aitor Ortiz
JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 13 of 15
Section
JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 3 of 15
© Aitor Ortiz

The one most related to the urban experience would be the entrance level of the house. This is the level of access to the house where the program for the family is deployed. It is the most defined program of the project, with the most traditional functions of a family house, placed in a rectangular space of 15 x 7 m.

JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 2 of 15
© Aitor Ortiz
JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 15 of 15
Section
JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 7 of 15
© Aitor Ortiz

Above the entrance level is the greenhouse. The greenhouse is an empty space that will be occupied according to future needs. This space reminds of the attics of the Basque farmhouses where a space under a naked structure served as storage and as a drying space for the crops and fruits. A space that in turn transformed into the best place for games and children's adventures. The translucency of the closure material of the greenhouse relates the space with the oak treetops that surround the house, and beyond, to the south-west, the views of the valley and the mountains of Bizkaia open up.

JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 4 of 15
© Aitor Ortiz
JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 14 of 15
Floor Plan
JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 6 of 15
© Aitor Ortiz

Below the level of the family home, there is a guest apartment and a space of the house that will have a direct relationship with the garden. The basic construction of the house mixes industrialized systems with artisan solutions in an assembly of its parts.

JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat - Image 10 of 15
© Aitor Ortiz

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat" [JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat] 15 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/916968/jajaus-beste-arkitektura-agentzia-bat> ISSN 0719-8884
© Aitor Ortiz

西班牙小城住宅JAjaus / beSTe arkitektura agentzia bat

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.