All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Lodging
  4. Italy
  5. Walter Angonese
  6. 2017
  7. Villa Baronessa / Walter Angonese + Schiefer Tschöll Architektur

Villa Baronessa / Walter Angonese + Schiefer Tschöll Architektur

  • 01:00 - 16 May, 2019
  • Curated by Paula Pintos
Villa Baronessa / Walter Angonese + Schiefer Tschöll Architektur
Villa Baronessa / Walter Angonese + Schiefer Tschöll Architektur, © Jürgen Eheim
© Jürgen Eheim

© Jürgen Eheim © Jürgen Eheim © Jürgen Eheim © Jürgen Eheim + 35

© Jürgen Eheim
© Jürgen Eheim

Text description provided by the architects. Add or continue? a recurring question! We have decided to continue to build at the villa which dates back to the fifties and was projected by Walter Pinzer for Baroness Weihrauch di Pauli as a southern conclusion to the formerly considerable private park of the Palais Weihrauch di Pauli, we took over the existing building and led it into the 21st century.

© Jürgen Eheim
© Jürgen Eheim

Towards the east, an extension of the villa, taking over its forms and themes, attached to this extension a small building, which we always affectionately called “teahouse".

Level +1
Level +1
Elevation South
Elevation South

This small pavilion-like building does not want to deny references to japanese examples and yet it tries to act with forms of our landscape and our living culture. the round balcony at the main house reinterprets the kitchen vault, a connecting patio guarantees the conceptual approach to construction continuing and not adding.

© Jürgen Eheim
© Jürgen Eheim

The "teahouse", as an independent small building with its hipped roof, reinterprets the typical monk and nun roof in a contemporary way, but the protagonist of the whole remains the landscape, the views over the vineyards to lake kaltern, the view into the dolomites or to the mendel mountains. the already existing openings remain, the new ones thematize the landscape view. but no view is the same.

© Jürgen Eheim
© Jürgen Eheim

Every view gets its own frame, every view should become a picture that frames the landscape for the inhabitants. Inside, typical local materials try to generate a special atmosphere, wood, terrazzo floors, plaster and a colour concept conceived by the artist manfred alois mayr are supposed to make the house vibrate in a special way.

© Jürgen Eheim
© Jürgen Eheim

The dialogue with the building owners was characterized by the demand to build a house for themselves, which is probably why its appearance is not that of a tourist structure, but rather of a building where claudia, reinhart and florian receive guests and welcome them as "hosts".

© Jürgen Eheim
© Jürgen Eheim

The lush garden, a place of senses and tranquility was designed by the landscape ecologist roland dellagiacoma, two swimming pools ensure an autarcic impression, for the cars there is a spacious garage and the wine cellar, typical for kaltern, as a special place, should not be missing. a stately house consisting of two wings in which the spirit of the baroness still seems to be present.”

© Jürgen Eheim
© Jürgen Eheim
Section A-A
Section A-A
© Jürgen Eheim
© Jürgen Eheim

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Villa Baronessa / Walter Angonese + Schiefer Tschöll Architektur" 16 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/916809/villa-baronessa-walter-angonese-plus-schiefer-tscholl-architektur/> ISSN 0719-8884
© Jürgen Eheim

意大利北部度假屋,借鉴日式风格的改造 / Walter Angonese + Schiefer Tschöll Architektur

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.