All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Chile
  5. 3370 Studio
  6. 2019
  7. Guest House 8q / 3370 Studio

Guest House 8q / 3370 Studio

  • 12:30 - 6 May, 2019
  • Curated by Clara Ott
Guest House 8q / 3370 Studio
Guest House 8q / 3370 Studio, © Piero Mangiamarchi
© Piero Mangiamarchi

© Piero Mangiamarchi © Piero Mangiamarchi © Piero Mangiamarchi © Piero Mangiamarchi + 25

  • Architects

  • Location

    Los Vilos, Chile
  • Category

  • Lead Architects

    Piero Mangiamarchi + Sarah Bosch
  • Built Area

    135 m2 interiors + 77 m2 terrace / 337 m2 roof
  • Project Year

    2019
  • Photographs

© Piero Mangiamarchi
© Piero Mangiamarchi

Text description provided by the architects. The "Guest House" consists of three independent glazed volumes and a technical volume joined by a large ventilated roof. The separation of the volumes responds to the order that was to design a house to receive guests, so the house can receive a guest who could only spend the afternoon enjoying the place or could stay for one or several nights occupying only part or the whole house

© Piero Mangiamarchi
© Piero Mangiamarchi
© Piero Mangiamarchi
© Piero Mangiamarchi
General Plan
General Plan
© Piero Mangiamarchi
© Piero Mangiamarchi

The volumes at the ends contain the bedrooms that open their views onto the landscape and are closed with an opaque wall towards the center that corresponds to the public area of the house, protecting the privacy of the bedrooms and between the different guests.

© Piero Mangiamarchi
© Piero Mangiamarchi
Exploded Axonometry
Exploded Axonometry
© Piero Mangiamarchi
© Piero Mangiamarchi

The central volume that contains the Living-dining room and kitchen, is rotated in order to generate an outdoor roof space protected from the wind thanks to the disposition of the volumes with respect to the preponderant direction of the wind in the area. 

© Piero Mangiamarchi
© Piero Mangiamarchi

The rotation of the central volume also allows the native vegetation to enter the house generating a fusion of the house with the landscape. The large ventilated roof that is supported on the volumes by a system of beams, gives unity to the house and generates the ideal intermediate spaces for leisure and contemplation of the landscape.

© Piero Mangiamarchi
© Piero Mangiamarchi

View the complete gallery

About this office
Cite: "Guest House 8q / 3370 Studio" [Casa de invitados 8q / 3370 Studio] 06 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/916425/guest-house-8q-3370-studio/> ISSN 0719-8884
© Piero Mangiamarchi

旅客之家,灵活多变的世外小屋/ 3370 Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.