All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Japan
  5. ETHNOS
  6. 2019
  7. Escalier Gobancho / ETHNOS

Escalier Gobancho / ETHNOS

  • 21:00 - 4 May, 2019
  • Curated by Clara Ott
Escalier Gobancho / ETHNOS
Escalier Gobancho / ETHNOS, © Keishin Horikoshi
© Keishin Horikoshi

© Keishin Horikoshi © Keishin Horikoshi © Keishin Horikoshi © Keishin Horikoshi + 25

© Keishin Horikoshi
© Keishin Horikoshi

Text description provided by the architects. This is a project of a building for rental office spaces and commercial spaces, facing the moat of the Imperial Palace and located close to Ichigaya station.

The south side of the site is on a street and the north side of the site faces the moat. To take advantage of this location, we laid out the elevator core aside from the main access from north to south.

© Hata Taku
© Hata Taku

By commanding the sky factor, the volume of each level is offset from back to front, so that the pedestrians recognize each rental space as an individual component. Then the gap between each volume turns a balcony with greenery as a space that intermediates each office and the entire city.

© Keishin Horikoshi
© Keishin Horikoshi
Sections
Sections
© Keishin Horikoshi
© Keishin Horikoshi

Our proposal is to connect the balcony by the stairs with the ground level to encourage communication between the upper and lower levels, thus a relationship and connection will be generated to the entire city.

© Keishin Horikoshi
© Keishin Horikoshi

Common areas, such as installation shafts, corridors, staircases, balconies are part of the exterior constituted to allow maximal rental spaces, and realize a 100% rentable ratio to bring up profitability.

The façade of the building is made of a sash-less, insulated glazing, fire preventing steel curtain wall to mimic as a section of a volume looking like a simple box.

© Keishin Horikoshi
© Keishin Horikoshi

In an insulated glazing system, where a steel panel strip is inserted and the glass at the interior side of the window is wired, meets the regulation of fire prevention. The windows can be more than 3 meters high.

The name of the project is "Escalier" meaning staircase in French, that reflects the wish of the client to have an office building become an hatchery, in which startups and venture companies step up and grow. Inspired by the wish, this building is designed to honor the historical development of the cityscape and to let it pass on to future generations.

© Keishin Horikoshi
© Keishin Horikoshi

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Escalier Gobancho / ETHNOS" 04 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/916345/escalier-gobancho-ethnos/> ISSN 0719-8884
© Keishin Horikoshi

五番町企业孵化器,打造与城市结合的绿色办公空间 / ETHNOS

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.