Xuzhou Constellation City Apartment Sales Office / odd

Xuzhou Constellation City Apartment Sales Office / odd

exterior. Image © Dayu Photoexterior. Image © Dayu Photointerior. Image © Dayu Photointerior. Image © Dayu Photo+ 18

Xuzhou, China
  • Architects: odd
  • Area Area of this architecture project Area:  350
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Dayu Photo
exterior. Image © Dayu Photo
exterior. Image © Dayu Photo

Text description provided by the architects. This project is located at the crossroads of the busy street in Xiyuan, Xuzhou.  Xiyuan is an old area with a dense population and busy atmosphere, however, there are few public spaces in the surrounding area.Although the starting point of this project is the sales office, it is intended to provide a free and open space for the surrounding residents, especially children and families.

exterior. Image © Dayu Photo
exterior. Image © Dayu Photo
exterior. Image © Dayu Photo
exterior. Image © Dayu Photo

The scope of the project site is rather special. It is narrow and long, only 5m at the widest point. The height of the surrounding buildings is relatively low and the volume is relatively small. So in combination with the surrounding situation and the project land, a concept consisting of a patchy distribution of boxes in different sizes is formed. The proximity to the crossroads makes it a visually focused spot.Therefore, the designer hopes to create a broad view effect similar to stage.

exterior. Image © Dayu Photo
exterior. Image © Dayu Photo

The exterior wall of the building uses a new type of translucent PC board (polycarbonate board). This material is lightness, transparency, and a certain degree of reflection.During the daytime, the shadow of the roadside trees is cast on the wall of the building. Through the wall, you can vaguely see the interior at the same time.At night, the lights in the room pass through the PC boards, making the entire building like a glowing box.

interior. Image © Dayu Photo
interior. Image © Dayu Photo
interior. Image © Dayu Photo
interior. Image © Dayu Photo

Due to the discrepancies of the various buildings, a rich experience is created inside. The height differences and part of the ground elevation generate different regions, partial ceilings are PC boards that also create various light shades indoors at different times.

interior. Image © Dayu Photo
interior. Image © Dayu Photo
interior. Image © Dayu Photo
interior. Image © Dayu Photo

The entrance hall is 8m high and is the largest box. This space is placed in five individual quantities, and the negative space is formed between each two individual quantities, which becomes a display of children's play places and various life scenes.Each negative space uses a different color, and the transparency of the space makes it possible to see different colors and scenes from different angle.

interior. Image © Dayu Photo
interior. Image © Dayu Photo
interior. Image © Dayu Photo
interior. Image © Dayu Photo

Parents can also see children playing in the distance while visiting the scenes.The entire interior is simple and bright without too much decoration, the large transparent glass facade and the translucent PC board provide a panoramic view of the outdoors.

exterior. Image © Dayu Photo
exterior. Image © Dayu Photo

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Xuzhou, Jiangsu, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Xuzhou Constellation City Apartment Sales Office / odd" 18 Apr 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/914899/xuzhou-constellation-city-apartment-sales-office-odd> ISSN 0719-8884
exterior. Image © Dayu Photo

徐州星宿城市公寓售楼处 / odd

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.