All
Projects
Products
Events
Competitions

House of P&T / SILAA + BHA

House of P&T / SILAA + BHA
Courtesy of SILAA + BHA
Courtesy of SILAA + BHA

Courtesy of SILAA + BHA Courtesy of SILAA + BHA Courtesy of SILAA + BHA Courtesy of SILAA + BHA + 32

Thành phố Huế, Vietnam
  • Architects: BHA, SILAA
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Autodesk, Eurowindow, Hongducglass, INAX, Philip, Vietceramics
  • Lead Architects

    Nguyen Huu Son Duong, Nguyen Xuan Minh
  • Design Team

    Hoang Thi Van Anh, Pham Viet Anh, Nguyen Vu Hoang, Phung Kim Phuoc, Nguyen Van Quang, Ngo Van Quyen, Tran Thi Hong Thuy
  • Clients

    Pham Quang Phuc, Nguyen Huyen Trang
  • Engineering

    Le Quang Vinh
More Specs Less Specs
Courtesy of SILAA + BHA
Courtesy of SILAA + BHA

Text description provided by the architects. This 502,7 m2 floor area and 3 storey high house is built for a young family of 4 members. The site is located in the North – West side of Hue, a city in the middle of Vietnam.

Courtesy of SILAA + BHA
Courtesy of SILAA + BHA

There are 2 main seasons in a year, the summer with hash sunlight and the winter with long rainy time. The owners  wish to live in a house that  enhances  their family connection as well as the link with the surrounding  gardens.

Courtesy of SILAA + BHA
Courtesy of SILAA + BHA
1st floor plan
1st floor plan
Courtesy of SILAA + BHA
Courtesy of SILAA + BHA

The design aims to stack the floor levels of the house alternatively (in height and plan) that allows the view throughout from all the main rooms as well as creating the terraces & shadows on each floor level.

Courtesy of SILAA + BHA
Courtesy of SILAA + BHA

As a result, the natural air can go along the house through the gaps and helps to reduce the high humidity of the tropical environment.

Courtesy of SILAA + BHA
Courtesy of SILAA + BHA
Section
Section
Courtesy of SILAA + BHA
Courtesy of SILAA + BHA

With this structure, the connection among the family members  getting better and also provide the good relationship with the surrounding greenery. The individual spaces are covered by a big roof that leans toward a garden in the center of the house. Timber louver surfaces are used to protect the private areas from the outside and also the hash sunlight of the summmer.

Courtesy of SILAA + BHA
Courtesy of SILAA + BHA

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "House of P&T / SILAA + BHA" 11 Apr 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/914551/house-of-p-and-t-silaa-plus-bha/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.