Zoom image | View original size
This 502,7 m2 floor area and 3 storey high house is built for a young family of 4 members. The site is located in the North – West side of Hue, a city in the middle of Vietnam. There are 2 main seasons in a year, the summer with hash sunlight and the winter with long rainy time. The owners  wish to live in a house that  enhances  their family connection as well as the link with the surrounding  gardens. The design aims to stack the floor levels of the house alternatively (in height and plan) that allows the view throughout from all the main rooms as well as creating the terraces & shadows on each floor level. As a result, the natural air can go along the house through the gaps and helps to reduce the high humidity of the tropical environment. With this structure, the connection among the family members  getting better and also provide the good relationship with the surrounding greenery. The individual spaces are covered by a big roof that leans toward a garden in the center of the house. Timber louver surfaces are used to protect the private areas from the outside and also the hash sunlight of the summmer. View more View full description
Share Share