All
Projects
Products
Events
Competitions

Can Canyís House / Estudio Caballero Colón

Can Canyís House / Estudio Caballero Colón

© Luis Díaz Díaz © Luis Díaz Díaz © Luis Díaz Díaz © Luis Díaz Díaz + 19

Residential  · 
Capdepera, Spain
  • Architects Authors of this architecture project Estudio Caballero Colón
  • Area Area of this architecture project
    240.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Lead Architects

    Paula Caballero García, Diego Colón de Carvajal Salís
  • Photographs

  • Clients

    Promotoras Europeas Consolidadas, S.L
  • Construction

    Rosique construcciones y obras civiles S.L. y Andreu Servera Garau
More Specs Less Specs
© Luis Díaz Díaz
© Luis Díaz Díaz

Text description provided by the architects. The House is located in a steep and rocky hillside covered in the local wild vegetation, from which you can enjoy a magnificent view of Canyamel Bay. The plot is accessed from the ground level; from there you can choose between a gentle zig zag path and an elevator that will take you to the main entrance. Just as you cross the front door you are greeted by the first view of the bay, framed by the infinity windows on the living-dinner room. These magnificent views will be the backdrop for every interior space in the house. Also in this floor you will find a bedroom with an en suite bathroom, kitchen and utility room, leaving two more en suite bedrooms on the top floor.

© Luis Díaz Díaz
© Luis Díaz Díaz
© Luis Díaz Díaz
© Luis Díaz Díaz

The design is based on the following principles: The creation of a sequence of stone platforms to settle the volumes built on the abrupt site. The positioning of four stacked boxes that accommodate the main living spaces and frame the different sections of the landscape. The closure with glass surfaces of the interstitial spaces between the cuboids and the stone podiums in order to dilute the limits between interior and exterior space. The free positioning of the internal elements that define the use of the living space in the house.

© Luis Díaz Díaz
© Luis Díaz Díaz

The proposal gives the same importance and intensity to the design of the four rectangular prisms framing a patch of the Mediterranean Sea than the air trapped between them. That way, the interstitial space between the volumes, far from being a secondary space, becomes the true heart of the house, the place where all the different views to the bay and the hills are present at the same time, and where the materials and colours chosen reflect the bay as well as the architectural tradition in the island.

© Luis Díaz Díaz
© Luis Díaz Díaz

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Via del Corb Marí, 22, 07589 Capdepera, Illes Balears, Spain

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Can Canyís House / Estudio Caballero Colón" [Casa Can Canyís / Estudio Caballero Colón] 05 Apr 2019. ArchDaily. (Trans. María Francisca González) Accessed . <https://www.archdaily.com/914425/can-canyis-house-estudio-caballero-colon/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.