CWITM Office / MDDM STUDIO

CWITM Office / MDDM STUDIO
© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

© Jonathan Leijonhufvud© Jonathan Leijonhufvud© Jonathan Leijonhufvud© Jonathan Leijonhufvud+ 24

  • Architects: MDDM STUDIO
  • Area Area of this architecture project Area:  800
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Jonathan Leijonhufvud
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Foscarini, Beijing Nest Beauty Furniture, Craftlink Limited, Foshan Hengyue Building Materials, Posh
© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

Text description provided by the architects. The new Beijing office of media company CWITM is located in an old textile factory in a creative compound. Space is divided into two sections by a longitudinal industrial shed roof with skylight. Due to the high ceiling, the floor space was extended with mezzanine before the new intervention. White surfaces and semi-transparent polycarbonate panels alternate as main materials for cladding the spaces defined by the mezzanines. As a counterbalance, colored MDF elements insert strong color accents in the neutral space.

© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

The design opened up the space to enjoy the big shed windows of the roof, a heritage of the industrial past of the location, and to maximize the penetration of the natural light into space.

© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud
Section
Section
© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

In the ground floor, there are common areas, meeting rooms of various sizes and smaller offices. All features are designed for a high level of privacy but at the same time, physical partitions are reduced to the minimum or are designed to easily slide to boost the openness and social activity inside the office.

© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

Meeting rooms are arranged through the entire space and differ not only in terms of sizes but also for finish materials and accessory to create a various and flexible working environment. A big corporate meeting room is interconnected to a cinema with a stepped platform, a wood box contains a private meeting room on one side and a tatami room on the other side. To avoid a long walk from the different department, two meeting areas are set in the middle of each wing and can be enclosed by a soft curtain.

© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

The mezzanines are assigned to various departments and are designed as open office space. Half-height fabric-covered partitions organize the space between a communal workstation and executive desks.

© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

The entrance area and the central pantry are the main social meeting places. The open space height and the large glazing to the surrounding garden give the office a spacious atmosphere flooded with light. 

© Jonathan Leijonhufvud
© Jonathan Leijonhufvud

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Beijing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "CWITM Office / MDDM STUDIO" 08 Apr 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/914381/cwitm-office-mddm-studio> ISSN 0719-8884
© Jonathan Leijonhufvud

CWITM办公室 / 木答答木建筑设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.