All
Projects
Products
Events
Competitions

Rustic Charm Inn / ams

Rustic Charm Inn / ams

© Ran Zhang, Sooman © Ran Zhang, Sooman © Ran Zhang, Sooman Time room. Image © Ran Zhang, Sooman + 26

Renovation  · 
Pudong, China
  • Architects Authors of this architecture project ams
  • Area Area of this architecture project
    1000.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
© Ran Zhang, Sooman
© Ran Zhang, Sooman

Text description provided by the architects. Located in a small village next to Disney in Shanghai's pudong district, the Rustic Charm Inn is a three-story boutique guesthouse hotel with just 16 rooms, converted from four residential houses and pigsties.

© Ran Zhang, Sooman
© Ran Zhang, Sooman

The inward-looking courtyard is the starting point of this design. The high stone walls in the west open the city further, and the incomplete walls parallel to the two buildings in the north separate the neighboring villages, approaching the inner courtyard space that is more suspicious, mysterious and weakens the desire.

© Ran Zhang, Sooman
© Ran Zhang, Sooman
Courtyard outdoor platform. Image © Ran Zhang, Sooman
Courtyard outdoor platform. Image © Ran Zhang, Sooman

In order to generate the tension and texture of the space, several inner courtyards were extended from the original building, one facing north and south and the other facing east and west.This makes the guest rooms on the first floor not only more quiet and private, but also with the outside of the city in the polar changes. Guest rooms through the courtyard through the high and low strewn at random and crisscross of the courtyard wall and the external have a selective dialogue, the region of the city opened more.

Ground floor plan
Ground floor plan

The use of a smooth logic will be the whole building with another simple logic and material wrapped up, two roofs connected into a piece, the front and rear left after the process of change of the wooden house has dynamic, interspersed between the wooden grille of the white mechanism will be white wall and white clouds together, it seems that the whole building is floating up. The upward ramp in the middle moves the vision to the sky. The right scale of the ramp gives the guests a feeling of crossing the country road and echoes the shape of the village behind. The dramatic change of the steel plate also makes the walk more dignified and wild.

© Ran Zhang, Sooman
© Ran Zhang, Sooman
Time room. Image © Ran Zhang, Sooman
Time room. Image © Ran Zhang, Sooman

The window holes and floor-to-ceiling Windows of the guest rooms on the second floor allow the outdoor scenery to be introduced into the interior to form a differentiated view.A north-south window view connects the bamboo forest on the other side of the river to the unused green space on the north, exposing the guest rooms to a more wild nature.

© Ran Zhang, Sooman
© Ran Zhang, Sooman

To the end of the super-large frame hole ramps and blue sky link together, let you through a lost memory of the time tunnel.Constantly changing white walls erase the tedious memories of the past and guide you to better bring the scenery into your visual category

Overlooking the courtyard. Image © Ran Zhang, Sooman
Overlooking the courtyard. Image © Ran Zhang, Sooman
© Ran Zhang, Sooman
© Ran Zhang, Sooman

There is a place in Shanghai where you can forget time, place, trouble and yourself...

© Ran Zhang, Sooman
© Ran Zhang, Sooman

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Minyi village, Pudong, Shanghai, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Rustic Charm Inn / ams" 06 Apr 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/913805/rustic-charm-inn-ams/> ISSN 0719-8884
© Ran Zhang, Sooman

篱外·时光的圆度假酒店 / 元秀万建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.