All
Projects
Products
Events
Competitions

OSH House / OTP arquitetura

OSH House / OTP arquitetura
© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

© Guilherme Pucci © Guilherme Pucci © Guilherme Pucci © Guilherme Pucci + 24

Houses  · 
Araçoiaba da Serra, Brazil
  • Architects Authors of this architecture project OTP arquitetura
  • Area Area of this architecture project
    220.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Izabela vidros, Japan Glass, Mastersol, Unique
  • Arquitetos responsáveis

    Arthur Oishi, Pedro Prado, Raphael Takano
  • Photographs

More Specs Less Specs

Text description provided by the architects. A two-story Project built in a 250 sqm site located in the countryside of São Paulo state, the site área is considerably small so the greatest conception challenge was to build a house where the social áreas were unsegregated creating the sensation of amplitude. The upper store is made of a simple and sober concept, supported by two columns in the garage, that support results in a 2,70m cantilever searching for lightness to the building, a metal brise soleil controls the natural light and unifies the facade.

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

An alucobond panel extends at the floor level conforming a longitudinal design and integrates the entrance, service and garden doors. The inside of the house was conceived with the integration of the kitchen, dining, and living, permeated by the side garden, bringing the nature inside the project.

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

A big glass makes it possible to open the living to the back garden and the barbecue área at the end of the site, unifying the ground level by sight. The upper level is the intimate área, with 02 suites, an open tv room, and office, optimizing the spaces, without creating big halls to access the rooms. 

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

The open áreas of the upper level are opened to the double high ceiling of the living room, the transition to the regular to the high ceiling was conceived through a ripped wooden box, making the dining room a comfort lower ceiling área and the living a higher ceiling área with more natural light. In the back of the site, the slab is slightly supported by only one column and a big mosaic makes a visual panel for the social área.

© Guilherme Pucci
© Guilherme Pucci

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "OSH House / OTP arquitetura" [Residência OSH / OTP arquitetura] 25 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/913558/osh-house-otp-arquitetura/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.