All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Housing
  4. China
  5. DOES DESIGN
  6. 2018
  7. Qin Garden / DOES DESIGN

Qin Garden / DOES DESIGN

  • 23:00 - 21 March, 2019
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Qin Garden / DOES DESIGN
Qin Garden / DOES DESIGN, © CreatAR Images
© CreatAR Images

© CreatAR Images © CreatAR Images © CreatAR Images © CreatAR Images + 38

  • Architects

  • Location

    Ancestral house of Tongxin Village, Taizhou, Jiangsu, China
  • Category

  • Chief designer

    Shuai Wang
  • Project team

    Wanlun Xu, Mengcheng Du, Xiangwei Lv, Huilong Xu, Wei Zhao
  • Construction side

    Nanjing Daisi Construction Engineering Co., Ltd
  • Area

    405.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

© CreatAR Images
© CreatAR Images

Text description provided by the architects. Party A who settled in South America entrusted us with a reconstruction of her ancestral house. Her father’s wish before his death was to renovate this house. She told us that, her father took care of her when she was little, so she wanted to remember her father by this house 

© CreatAR Images
© CreatAR Images

The design thought of the overall project started from function to architectural forms and then returned to function again.

© CreatAR Images
© CreatAR Images
© CreatAR Images
© CreatAR Images

Design inspiration: as for the building outline, the designer was inspired by a Chinese term, namely “守护”(which means to guard and defend), and designed the building outline on the basis of a gesture

Axon
Axon

The traditional gate is in contrast with the new building outline, resulting in an effect of time travel.

© CreatAR Images
© CreatAR Images

The solar lighting system on courtyard walls will light up automatically when the sun goes down as if it welcomes children who come back home. Functionally, it makes up for the shortage of road lighting in the village and illuminates for pedestrians.

© CreatAR Images
© CreatAR Images

We cut one Mount Tai stone into two parts, where the bigger part was placed in the open air, while the smaller one in the ancestral hall. They play a role in blocking sight as screens.

© CreatAR Images
© CreatAR Images
© CreatAR Images
© CreatAR Images

As Party A settled down overseas, we defined the building as a holiday villa. Unlike traditional holiday villas, it has an ancestral hall. The ancestral hall is not only for ancestor worship, but includes objects relating the past of the old house. In the future, used furniture and objects will be displayed in the room and it will be more like a family museum.

© CreatAR Images
© CreatAR Images

After reconstruction, the building can meet the needs of accommodation, family gathering and activity of children. We hope it can carry memory, offer a comfortable living experience and continue to grow.

© CreatAR Images
© CreatAR Images
© CreatAR Images
© CreatAR Images

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Qin Garden / DOES DESIGN" 21 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/913519/qin-garden-does-design/> ISSN 0719-8884
© CreatAR Images

沁园 / DOES设计事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.