All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Spain
  5. Arquitectura-G
  6. 2018
  7. Palau Sator Refurbishment / Arquitectura-G

Palau Sator Refurbishment / Arquitectura-G

  • 09:00 - 18 August, 2019
  • Curated by Clara Ott
Palau Sator Refurbishment / Arquitectura-G
© José Hevia
© José Hevia

© José Hevia © José Hevia © José Hevia © José Hevia + 18

© José Hevia
© José Hevia

Text description provided by the architects. The house is located in the core of a medieval village in the Empordà area. It is built over the ruins of the original house, keeping the stone walls as they were found. There is a little passageway inside the plot at the ground floor level. 

© José Hevia
© José Hevia
Floor Plans
Floor Plans
© José Hevia
© José Hevia

It connects the major street with the medieval town wall, which is right behind the house. Although this passageway is an open-air space, it is also a covered area where the main door is and where firewood can be stored. 

© José Hevia
© José Hevia
Section
Section
© José Hevia
© José Hevia

The interior ground floor area contains the bedrooms and toilet, and it is connected to the main floor through a central spiral staircase whose mast is a column that supports the roof structure. The ceiling height is kept low in the ground floor, in order to generate a short staircase and a big interior volume in the main floor, with three big windows with a view to the Montgrí mountain, the medieval wall, and the sky.

© José Hevia
© José Hevia

View the complete gallery

About this office
Cite: "Palau Sator Refurbishment / Arquitectura-G" [Palau Sator / Arquitectura-G] 18 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/913465/palau-sator-refurbishment-arquitectura-g/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.