All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Spain
  5. estudio COA
  6. 2018
  7. Poblenou Office / estudio COA

Poblenou Office / estudio COA

  • 10:00 - 22 March, 2019
  • Curated by Clara Ott
Poblenou Office / estudio COA
Poblenou Office / estudio COA, © José Hevia
© José Hevia

© José Hevia © José Hevia © José Hevia © José Hevia + 10

  • Architects

  • Location

    Carrer de Joan d'Àustria, Barcelona, Spain
  • Category

  • Lead Architects

    Clara Ocaña
  • 3d Rendering

    Javier Vilaregut
  • Clients

    Agua KMZERO
  • Area

    90.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

© José Hevia
© José Hevia

Text description provided by the architects. This project presents the renovation of an office for the company Agua KMZERO, a sustainable water brand based on the concepts of quality, ecology, economy and proximity. The office is located in a building of 1965 in the industrial district of Poblenou, Barcelona.

© José Hevia
© José Hevia
Plan
Plan
© José Hevia
© José Hevia

With the intention that the atmosphere of their offices took part of their own identity the goal was to represent their values in the interior design project. On the one hand, we sought to work with recyclable materials (ecology), on the other hand, we took advantage of all the elements of the original industrial architecture (proximity / economy) and finally, we used glass as an allegory of water and to enhance and contrast with the rest of materials (quality).

© José Hevia
© José Hevia

The distribution consists of a diaphanous floor, which was the original state of the room, where we decided to introduce two boxes, due to the required program from the client. One box for the management office and the other one for the meeting room. These two boxes sorted and distribute the main open space

Section
Section

It is also worth mentioning the actions of preservation and restoration of all the original elements as the concrete columns, the metalic beams and the wooden floor.

© José Hevia
© José Hevia

The white paint floods the space with natural light and the green ceiling is a reference to nature according to the identity of the company that occupies the office.

Last but not least, for the artificial illumination the LED tube has been used as a suspension lamp on each table of the office, due to its low cost and formal simplicity.

© José Hevia
© José Hevia

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Poblenou Office / estudio COA" 22 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/913143/poblenou-office-estudio-coa/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.