We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Redstone House / Atelier 100s+1

Redstone House / Atelier 100s+1

waterpool courtyard detail. Image © Zhi Xiainternal courtyard and external landscape. Image © Zhi Xia"connecting space" formed waterpool. Image © Zhi Xiabig hall. Image © Zhi Xia+ 23

Baotou, China
  • Architects: Atelier 100s+1
  • Area Area of this architecture project Area:  1875
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Zhi Xia
"connecting space" formed waterpool. Image © Zhi Xia
"connecting space" formed waterpool. Image © Zhi Xia

Text description provided by the architects. Redstone house is 1000 square-meters building in Baotou. It locates in a barren hill which has been badly mined, and belongs to a forest farm alongside a dry riverside. The client Jian Zhang is a local farmer who owns the forest farm. Zhang wants to use the building as a space for his “slow life”, however, it has become a popular place for local young people’s gathering once it has been completed.

courtyard between stone house. Image © Zhi Xia
courtyard between stone house. Image © Zhi Xia

The concept of Redstone House origins from its natural environment. With comprehensive considering of the requirements of the owner, advantages and disadvantages of the site, natural environment like terrain and the direction of sunlight, the layouts of the main function spaces has been defined first.

big hall. Image © Zhi Xia
big hall. Image © Zhi Xia

The main function spaces has been organized by the method like the corridor in Chinese traditional buildings. The complex and orderly connection spaces with public or variety and flexible uses have been formed. The Redstone House has three sets of function boxes. There are different numbers of “boxes” in each set.

"connecting space" and courtyard. Image © Zhi Xia
"connecting space" and courtyard. Image © Zhi Xia
section
section
raw stone and modern glass. Image © Zhi Xia
raw stone and modern glass. Image © Zhi Xia

The first set consists of six boxes are bedrooms,. There are four “boxes” as the second set for entertainment. The third set is for dining, there are two “boxes”. There is also an independent public “box” which is the entrance. The “boxes” are all in different size and height, corridors as public space connect the “boxes”.

waterpool courtyard detail. Image © Zhi Xia
waterpool courtyard detail. Image © Zhi Xia

Corridors with glass form various flexible and functional transparent spaces. “Redstone House” highlights the strong contrast between spaces with material, such as enclosed rough stone “boxes” and transparent glass space.

internal courtyard and external landscape. Image © Zhi Xia
internal courtyard and external landscape. Image © Zhi Xia

When people walk through the space, the contrast makes people can not only experience the twist and the turn of the “corridor”, but can also see the surroundings.

Redstone house stimulates visitors’ diverse sense by sorts of interesting spaces in a one-thousand-square-meters building.

building entrance. Image © Zhi Xia
building entrance. Image © Zhi Xia

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Yindong Mountain Eco-Park, Qingshan District, Baotou, Inner Mongolia, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Redstone House / Atelier 100s+1" 12 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/912782/redstone-house-atelier-100s-plus-1> ISSN 0719-8884
building and mountains. Image © Zhi Xia

红石山房 / 百子甲壹

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.