All
Projects
Products
Events
Competitions

Gemala House / LUWIST

Gemala House / LUWIST

© Ferrian Rinaldi © Ferrian Rinaldi © Ferrian Rinaldi © Ferrian Rinaldi + 25

Bandung, Indonesia
  • Architects: LUWIST
  • Area Area of this architecture project Area:  210
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Ferrian Rinaldi
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Dulux, 745 Worksteel, Atelier Stuudio, Berkat Jaya Alumunium Frame, Roman Ceramics, Venus Tile
© Ferrian Rinaldi
© Ferrian Rinaldi

Text description provided by the architects. Gemala House is located in the additional part of Bandung city, where daily life continues in a typical urban structure. There are 3 volumes on the site each accommodating different requirements. These volumes are independent from one another, and scattered across the site, creating a series of connected individual gardens, open and surroundings.

© Ferrian Rinaldi
© Ferrian Rinaldi
1st and 2nd floor plan
1st and 2nd floor plan
© Ferrian Rinaldi
© Ferrian Rinaldi

I was thinking of creating a house  which the client may enjoy various of spaces and lifestyles, by not fixing the place of dwelling, just put it into the right position : have a room to breath and sightseeing, then have own world by the garden space surrounding them.

The house itself is comprised of two shells of efficient size nested inside one another.

© Ferrian Rinaldi
© Ferrian Rinaldi

The body of shell covers the entire premises, creating a covered, semi-indoor garden.

In a nested structure, the inside is invariably the outside, and it was a vice versa. My concerns about architecture that is not about space nor about form, but simply about expressing the riches of what are `between` houses and the site barrier to the neighbors.

© Ferrian Rinaldi
© Ferrian Rinaldi

The Facade has a similar face, became a twins, connected by a bridge, so people can feel the feelings of “ in between ".

Why the facade was similar? Because i’m thinking about the twins of female child, Indonesian Sanskrit call them : Gemala.

© Ferrian Rinaldi
© Ferrian Rinaldi

The house has two vertical cuts - courtyard and staircase - which divide the plan into 3 parts. All the spaces are thus well lit and properly ventilated.

The dialogue between " in and out " - In the middle of, white,wood, sky, grey, trees : enjoying by covered in rain, night breeze, to the endless summer.

© Ferrian Rinaldi
© Ferrian Rinaldi

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Gemala House / LUWIST" 11 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/912622/gemala-house-luwist/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.