Rural Retreat / Utz Sanby Architects

Rural Retreat / Utz Sanby Architects

© Marian Riabic© Marian Riabic© Marian Riabic© Marian Riabic+ 16

Kangaroo Valley, Australia
More SpecsLess Specs
© Marian Riabic
© Marian Riabic

Text description provided by the architects. This rural retreat sits on the crown of a hill overlooking the Valleys beyond the Kangaroo River and is surrounded by state forest. The house has been designed as a series of pavilions that interconnect to form a protected entrance courtyard on the southern side and open up to the dramatic views across the surrounding landscape to the north.

© Marian Riabic
© Marian Riabic

The house is designed to be low-maintenance and robust and uses passive environmental controls, such as solar boosted hydronic heating in the floor, cross ventilation assisted by ceiling fans, an abundance of natural light, LED lighting throughout, as well as 150 000 litres of water storage and photo voltaic panels capable of generating 5 kilowatt hours of electricity and on-site waste treatment.

© Marian Riabic
© Marian Riabic
© Marian Riabic
© Marian Riabic

The siting of the house allows each room to capture views and aspect and is linked around the centrally-positioned open-plan living room, with open fire, high ceilings and views across the pool to the valley beyond.

© Marian Riabic
© Marian Riabic

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Rural Retreat / Utz Sanby Architects" 05 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/912482/rural-retreat-utz-sanby-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.