All
Projects
Products
Events
Competitions

ASWA Studio / ASWA

ASWA Studio / ASWA

© Phuttipan Aswakool © Phuttipan Aswakool © Phuttipan Aswakool © Phuttipan Aswakool + 29

Bangkok, Thailand
  • Architects: ASWA
  • Area Area of this architecture project Area: 49.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Phuttipan Aswakool
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Bluescope, ICI
© Phuttipan Aswakool
© Phuttipan Aswakool

Text description provided by the architects. A “dark green geometric volume” with its punctured roof opening to a green area defines a small design studio, ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic), located in Bangkok, Thailand. The studio sits on a small land, around 100 m2 that previously used as parking lots.

© Phuttipan Aswakool
© Phuttipan Aswakool

The studio has used metal sheet panels as the main material to clad this compact office throughout its wall and roof. The one - storey asymmetry hip roof studio holds a 49 m2 square shaped plan with a 6 m2 square punctured court inside.

© Phuttipan Aswakool
© Phuttipan Aswakool
Plan
Plan
© Phuttipan Aswakool
© Phuttipan Aswakool

This off- center courtyard is determined by the required width and height of the surrounding spaces regarding their functions, which include a working space for 6-8 staffs, a meeting area, a displayed physical models, materials cabinets, and restroom.

© Phuttipan Aswakool
© Phuttipan Aswakool

Shape and form of the building represent a humble character of the studio, and its idea of the ideal working atmosphere which are derived from the experimental design in the way to hiding itself from the busting outside street with minimum openings, yet to surprisingly open itself to the inner green space.

© Phuttipan Aswakool
© Phuttipan Aswakool

This courtyard allows the natural ventilation to go through the office space, as well as the natural light that contributes beautiful shade and great view for studio. It also lives with a natural ecosystem by inviting bird, squirrel, butterfly, frog, etc. to reside in its central green space.

© Phuttipan Aswakool
© Phuttipan Aswakool
Section 01
Section 01
© Phuttipan Aswakool
© Phuttipan Aswakool

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Bangkok, Thailand

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "ASWA Studio / ASWA" 21 Feb 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/911754/aswa-studio-aswa/> ISSN 0719-8884
© Phuttipan Aswakool

ASWA建筑工作室,大隐隐于市 / ASWA

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.