All
Projects
Products
Events
Competitions

Xinsu Group R&D Center / Minax Architects

Xinsu Group R&D Center / Minax Architects

architectural appearance. Image © Qingshan Wu courtyard. Image © Qingshan Wu a cloud across the trees. Image © Qingshan Wu exhibition hall. Image © Qingshan Wu + 37

  • Architects: Minax Architects
  • Area Area of this architecture project Area: 3762.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Qingshan Wu
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: CIMIC, Dakin, GCOTTO
courtyard. Image © Qingshan Wu
courtyard. Image © Qingshan Wu

Text description provided by the architects. The Xinsu Group Research and Development (hereinafter referred to as "R&D ") Center is the third project designed by Minax Architects for the same owner. In this design, we had the chance to grasp even more accurately the owner’s requests and taste , also combining the new building with the corporate culture. As the R&D center of the company, the building undertakes the technical research and development work of the whole group. Xinsu Group has just completed a new large-scale merger and acquisition. The R&D departments originally belonging to different companies must work together in this new R&D center. Therefore, achieving smooth communication between R&D personnel of different departments through harmonious coexistence of architecture, landscape and environment has become the focus of this design.

courtyard. Image © Qingshan Wu
courtyard. Image © Qingshan Wu
1F plan
1F plan
architectural appearance. Image © Qingshan Wu
architectural appearance. Image © Qingshan Wu

The chairman of the group personally enjoys collecting rare trees. The site became a temporary nursery when it stood empty. The presence of these precious and ancient trees has become the starting point for the design of the building, which inevitably revolves around them.

courtyard. Image © Qingshan Wu
courtyard. Image © Qingshan Wu

Three main volumes are arranged along the three sides of the site, which houses the laboratory, office and exhibition hall. The rectangular site is enclosed by the building to create a courtyard open to the city road. The four immovable trees are kept in place in the courtyard. Four small volumes of independent buildings are scattered throughout the courtyard, dividing the courtyard into multiple areas with different sense of scale.

courtyard. Image © Qingshan Wu
courtyard. Image © Qingshan Wu

The winding pool water flows through the courtyard, connecting the outdoor space divided by the buildings. Above the courtyard, we set a pure white metal grid, like a cloud, floating between the courtyard and the trees. The grilles filter sunlight and bring even illumination, giving the courtyard a wonderful view between the outside and the inside.

courtyard. Image © Qingshan Wu
courtyard. Image © Qingshan Wu

The tree becomes the most expressive element of the site, either penetrating through the clouds or spreading gracefully beneath them.When fog rises, space becomes mysterious and elegant.

a cloud across the trees. Image © Qingshan Wu
a cloud across the trees. Image © Qingshan Wu

Wandering through the roof garden, you can see huge clouds floating among the trees. When the leaves are blowing in the wind, the shadow moving through the clouds. People who work here can take a break from their tense desks at any time and immerse themselves in the tranquil natural changes.

exhibition hall. Image © Qingshan Wu
exhibition hall. Image © Qingshan Wu

Rational and rigorous architecture presents a poetic combination of nature and artificial in the courtyard. The landscape of the courtyard changes with the seasons, The light passing trough the clouds gently outlines the architectural features and soon fades away.

courtyard. Image © Qingshan Wu
courtyard. Image © Qingshan Wu

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: NO.189 Linghu Avenue, Wuxi, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Xinsu Group R&D Center / Minax Architects" 20 Feb 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/911630/xinsu-group-r-and-d-center-minax-architects/> ISSN 0719-8884
courtyard. Image © Qingshan Wu

新苏集团研发中心 / 米丈建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.