All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Hotels
  4. China
  5. Linjian Design Studio
  6. 2018
  7. Nanshanli Hotel / Linjian Design Studio

Nanshanli Hotel / Linjian Design Studio

  • 19:00 - 18 February, 2019
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Nanshanli Hotel / Linjian Design Studio
Nanshanli Hotel / Linjian Design Studio, roof. Image © Yang Zhao
roof. Image © Yang Zhao

after renovation. Image © Yang Zhao guest rooms north elevation. Image © Yang Zhao © Yang Zhao © Yang Zhao + 32

  • Architects

  • Location

    Chongqing, China
  • Category

  • Leading Architect

    Yang Zhao
  • Design Team

    Sitong Ma, Ji Guan, Zijun Wang, Jiawen Song, Chengkai Cai
  • Area

    4680.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

after renovation. Image © Yang Zhao
after renovation. Image © Yang Zhao

Text description provided by the architects. The project is located in the South Bank Scenic Area of Chongqing City, China. The original site is a 20 mu old courtyard, which is a few random single buildings at the end of the last century. The terrain is very undulating and the vegetation is dense. Therefore, the rich level of natural environment is our greatest advantage, and the difficulty of old buildings transformation is our greatest challenge.

guest room above the trees. Image © Yang Zhao
guest room above the trees. Image © Yang Zhao
restaurant above trees. Image © Yang Zhao
restaurant above trees. Image © Yang Zhao

One of the greatest characteristics of Chongqing is that the topographic elevation difference is very large, the topography is changeable, and it is a very three-dimensional city.The project plot is located in the mountains of the Nanan area, so it is named Nanshanli Hotel. Our inspiration source is the outline of the mountains, the outline of the tree tops, the outline of clouds and the outline of the sky. We hope that we can reconstruct the outline between nature and architecture, give the mountains a new level, and give the buildings a more natural experience.

guest rooms north elevation. Image © Yang Zhao
guest rooms north elevation. Image © Yang Zhao

corridor elevation. Image © Yang Zhao
corridor elevation. Image © Yang Zhao

The project site is located on the south bank of the mountain, the height difference between the north and the south is about 13 meters, the entrance is on the North side, and the view is excellent above the tree tops on the South side. So the first step is to make good use of the height difference and the best perspective of the topography.

restaurant elevation. Image © Yang Zhao
restaurant elevation. Image © Yang Zhao
© Yang Zhao
© Yang Zhao

Because the original buildings are different in height, angle, and relationship between front and back, which is a combination of their own affairs, without overall coherence, the actual use and space feeling are greatly limited, so in addition to sorting out the spatial relationship of each space, our renovation action mainly focuses on "adding an outdoor corridor" to connect all buildings and users from the function. Starting from the lobby, you can get to any position of the building without any stairs, and shuttle freely between buildings and tree tops. From the sense of experience, the boundary between the vegetation surrounding the building or the vegetation surrounding the building is blurred, and the architectural language and the natural landscape can be better integrated.

© Yang Zhao
© Yang Zhao
© Yang Zhao
© Yang Zhao

As a hotel, the experience of the guest room is one of the core spatial feelings. We hope that every guest room has the feeling of embracing nature, so that guests feel their room a part of the outline of the mountain.

© Yang Zhao
© Yang Zhao

We hope that the restaurant is as transparent as possible, so we give it a central outdoor patio, which makes its plane form a "U" shape, people can maximize the feeling of natural embracing and overlooking the horizon.

© Yang Zhao
© Yang Zhao
restaurant interior. Image © Yang Zhao
restaurant interior. Image © Yang Zhao

We hope that there will be some small scenery in every corner of the public space, so that people walking in the space can see little surprises everywhere.

corridor elevation. Image © Yang Zhao
corridor elevation. Image © Yang Zhao

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Nanshanli Hotel / Linjian Design Studio" 18 Feb 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/911625/nanshanli-hotel-linjian-design-studio/> ISSN 0719-8884
roof. Image © Yang Zhao

重庆南山里民宿 / 鳞见设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.