the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Vietnam
  5. H2
  6. 2018
  7. HQL Apartment / H2

HQL Apartment / H2

  • 21:00 - 12 February, 2019
  • Curated by María Francisca González
HQL Apartment / H2
HQL Apartment / H2, © Quang Dam
© Quang Dam

© Quang Dam © Quang Dam © Quang Dam © Quang Dam + 28

  • Architects

    H2
  • Location

    Thành phố Vũng Tàu, Vietnam
  • Category

  • Lead Architects

    Tran Van Huynh, Le Hoang Tam, Nguyen Thi Xuan Hai, Do Trong Nhan Kiet, Nguyễn Đức Khánh
  • Area

    100.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

  • Construction

    Mr Dũng
  • Iron

    Mr Thành
  • Execution of Wood Interior

    H2
  • Collaborator

    Mr Tien
  • Owner

    Mr Thanh
  • More Specs Less Specs
© Quang Dam
© Quang Dam

Text description provided by the architects. Vung Tau is a travel city which has good site being near the most developed zone of Viet Nam- South East area. Many kinds of accommodation and travel service grow up. Having necessary of apartment among young and dynamic market and hard competing, the owner found H2 to solve problem of economy, function and aesthetics for lot of ground about 100 m2 at 19 Ho Quy Ly, Thang Tam ward, Vung Tau city, Ba Ria – Vung Tau province.

© Quang Dam
© Quang Dam

First problem is economy:
Lay out the space and the rooms tidily, smart and maximally while make sure the area for each room and function. Causing rule of high and number of floor, we give a miscellaneous floor and high design to maximize the storey in behind part of building and use the garret in front part to increase space of the rooms.

© Quang Dam
© Quang Dam

Second is about function:
Basement is for parking and technique.Ground floor is for vestibule and building service. Upper floors (2nd to 5th) are laid out rent rooms, that: Front building part is for tiny houses which restroom, kitchen and living room combining together bedroom as well as workroom are designed upper side.Behind building part is for normal rent rooms with living room and bed room connect thoroughly that can be closed and opened flexibly by a curtain while kitchen and restroom are laid out smart.

© Quang Dam
© Quang Dam
Ground floor plan
Ground floor plan
© Quang Dam
© Quang Dam

Front and behind side are set miscellaneously for the economy above. The 6th floor is penthouse including living room, kitchen, 2 bed rooms and 2 rest rooms. Living room and kitchen are also designed thoroughly to make space more widely, exploit best view to the front and the void. We get the optimization in using closet and shelf.

© Quang Dam
© Quang Dam

All space are connected by an elevator and a stair at center of the building, combing with the void that can get the nature sunlight and wind from above. There is an iron stair system among the void to link tiny houses and normal rent rooms be ending with a hanging tree tub at penthouse to make spot light. The front part of the construction also has a hanging balcony that covered by wood louver to carry more insulation, ventilation and green space to relax.

© Quang Dam
© Quang Dam

Last but not least is about aesthetics:
We set a large space at the face of building to plant trees and give a place to hide the outdoor unit. Materials for penthouse are concrete ceiling, wood wall. The vestibule is designed with wood and whetstone perron that make space friendly and more aesthetics. Other interior materials are natural wood and white HDF or oak veneer HDF warmly and brightly. We can get 2 views maximally from the front and behind of building to the city

© Quang Dam
© Quang Dam

View the complete gallery

About this office
Cite: "HQL Apartment / H2" 12 Feb 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/910907/hql-apartment-h2/> ISSN 0719-8884
© Quang Dam

HQL 住宅 / H2

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.