All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Indonesia
  5. andramatin
  6. 2017
  7. AW Residence / andramatin

AW Residence / andramatin

  • 21:00 - 28 January, 2019
  • Curated by María Francisca González
AW Residence / andramatin
AW Residence / andramatin, © Mario Wibowo
© Mario Wibowo

© Mario Wibowo © Mario Wibowo © Mario Wibowo © Mario Wibowo + 35

  • Architects

  • Location

    Yakarta, Indonesia
  • Category

  • Lead Architect

    Andra Matin
  • Project Team

    Yogi Ferdinand, Chrisye Octaviani, Fauzia Evanindya, Ethelind Laurencia, Asep Tatang
  • Area

    812.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

  • Lighting Designer

    Hadi Komara
  • Structural Engineer

    Hadi Jahja
  • Mechanical Engineer

    Tritunggal Global Mahakarya
  • Landscape Architect

    Delcoin
  • General Contractor

    Dwitunggal Mandirijaya
  • Model-Maker

    Suhaedi
  • More Specs Less Specs
© Mario Wibowo
© Mario Wibowo

Text description provided by the architects. The AW House is situated within a convenient neighborhood with plenty of tall trees. Here the house sits in a busy intersection, from which the house is then designed as an element of the landscape that dissolves with its surroundings. The building is made of black painted bricks to emphasize the space, not the walls nor glasses as the partitions.

© Mario Wibowo
© Mario Wibowo
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Mario Wibowo
© Mario Wibowo

Bricks as the local material for the facade serves as the utility of a sound barried from the street noise, to minimize visual access from the surrounding and as the screen from direct sunlight into the house.

© Mario Wibowo
© Mario Wibowo
Section
Section
© Mario Wibowo
© Mario Wibowo

The semi-basement area is occupied as a service area and following to the ground floor is the public zone. The open plan of the house with large terrace next to the swimming pool creates flexibility for the owner for a range of activities.

© Mario Wibowo
© Mario Wibowo

Here, the house consists of a circular circulation around the baobab tree when moving from the ground floor living room into the bedrooms and finally ending at the green rooftop terrace. The upper floor is designed for bedrooms with split level space to allow easier access to each floor.

© Mario Wibowo
© Mario Wibowo

View the complete gallery

About this office
Cite: "AW Residence / andramatin" 28 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/910286/aw-residence-andramatin/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.