All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Thailand
  5. FLAT12x
  6. 2018
  7. Anavilla / FLAT12x

Anavilla / FLAT12x

  • 19:00 - 24 January, 2019
  • Curated by María Francisca González
Anavilla / FLAT12x
Anavilla / FLAT12x, © Chaovarith Poonphol
© Chaovarith Poonphol

© Chaovarith Poonphol © Chaovarith Poonphol © Chaovarith Poonphol © Chaovarith Poonphol + 53

  • Other Participants

    Pasda Sophon, Chakrit Sripradup, Kamonchai Tangpruetpong, Apichart Ruksa
  • Video and Drones Photo

    Behype Perspective
  • More Specs Less Specs
© Chaovarith Poonphol
© Chaovarith Poonphol

Text description provided by the architects. ANAVILLA is the house of the fisherman family which is designed as the architectural portrait for the household that has been the main pillar of the fishing industry in Thailand for three generations. The house is newly built in an extensive piece of empty land adjacent to the old parent house in order to complete the family privately owned village.

© Chaovarith Poonphol
© Chaovarith Poonphol
Lower Floor Plan
Lower Floor Plan
© Chaovarith Poonphol
© Chaovarith Poonphol

The project is situated in the South of Thailand where 80 percent of the weather is rain. Despite the fact that the owner wants to build a modern house, the two-story glass house is well covered by cantilevered roofing, giving the house sufficient rain sheltering and sun shading. To design the sun control, the West side of the house is protected from the strongest afternoon light by additional timber screening whereas all big windows on the east are slightly angled away from direct daylight in order to moderate the house temperature.

Courtesy of Behype Perspective
Courtesy of Behype Perspective

The interior is designed in a modernist’s open plan; living, dining, kitchen and bedroom suites are all interconnected horizontally and vertically via double volume space. Plus, hidden working room and home theatre, all of these are allocated in one large block. Adjoining by an extended wing of large open-air deck atop a fitness room on the ground. Structurally, the architecture is simple and straightforward purposely to help to ease local builders to be able to build the house with their basic knowledge they all used to.

© Chaovarith Poonphol
© Chaovarith Poonphol
Perspective Section
Perspective Section
© Chaovarith Poonphol
© Chaovarith Poonphol

Not only the massive form of the architecture reminds its presence as the large ship but also the section of the house that allows user to experience an interior in different form of space, walking up an entry port under a low ceiling before stepping down into a 7 meter height ceiling open plan for main living and dining area, appreciating the core of the house as yacht’s main hall.

© Chaovarith Poonphol
© Chaovarith Poonphol

The project is deliberately designed to echo the root of the family which can be accomplished by walking from the old houses through long-standing high trees before getting into the new house. Traveling through the living area as a new family common area where the master bedroom is located at the end of the house with large observatory deck, completing the project journey by overlooking back to the parent house, the house of the past generation.

© Chaovarith Poonphol
© Chaovarith Poonphol

View the complete gallery

About this office
Cite: "Anavilla / FLAT12x" 24 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/910112/anavilla-flat12x/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.