All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. China
  5. WJ Design
  6. 2018
  7. BO Space / WJ Design

BO Space / WJ Design

  • 21:00 - 21 January, 2019
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
BO Space / WJ Design
BO Space / WJ Design, Entrance view. Image © Juetao Xue
Entrance view. Image © Juetao Xue

yard. Image © Juetao Xue yard. Image © Juetao Xue 2F exhibition. Image © Juetao Xue restaurant. Image © Juetao Xue + 20

yard. Image © Juetao Xue
yard. Image © Juetao Xue

Text description provided by the architects. BO Space is located in HE Park where used to be an old industry site and now a culture & innovation gathering place in Xixi Wetland in Hangzhou. In the designer's view, the city is expanding way to fast that we are losing the old imprint of our city while we are losing our culture as well. Buildings are getting old, but we can keep its vitality through a design and transformation. Bo Space is not just a restaurant bar but also a complex space. It does not only provide people a place to stay but also presents a way of living. People can find out what they really like here, even if it is just a ray of sunshine, a picture show, a good meal, a slow pace, or a way back to life.

yard. Image © Juetao Xue
yard. Image © Juetao Xue

BO Space is located in HE Park where used to be an old industry factory and now a culture & innovation gathering place in Xixi Wetland in Hangzhou. The balance and connection between the new and the old brings a totally different vibe.

yard. Image © Juetao Xue
yard. Image © Juetao Xue

Along with the imprint of the old factory building, you will find a new space behind the long corridor. The original sunken area is reserved and transformed into a small outdoor yard. 

yard. Image © Juetao Xue
yard. Image © Juetao Xue

Regarding the indoor design, we removed the walls facing the sunken yard so the views are wider. We also use an atrium to make a connection between indoor & outdoor space.

1F. Image © Juetao Xue
1F. Image © Juetao Xue

Pass through the spacious restaurant and bar, along the black spiral staircase to the second floor, where we will see some fashion designers’ shops and a big empty space which can be used for art or fashion exhibition in the future. The terrace extend from the corridor will become a great leisure area in summer.

restaurant & bar. Image © Juetao Xue
restaurant & bar. Image © Juetao Xue

From the point of view of commercial function, BO Space is a composite format but from the design point of view, we hope it will become a place for cultural preservation.

2F exhibition. Image © Juetao Xue
2F exhibition. Image © Juetao Xue

In the designer's view, the city is expanding way to fast that we are losing the old imprint of our city while we are losing our culture as well. Buildings are getting old, but we can keep it alive through a design transformation. 

restaurant. Image © Juetao Xue
restaurant. Image © Juetao Xue

This complex space does not only provide people a place to stay but also presents a way of living. People can find out what they really like here, even if they just enjoy a ray of sunshine, a picture show, a good meal, a slow pace, or a way back to life.

Entrance. Image © Juetao Xue
Entrance. Image © Juetao Xue

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "BO Space / WJ Design" 21 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/909364/bo-space-wj-design/> ISSN 0719-8884
Entrance view. Image © Juetao Xue

泊空间 / 万境设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.