All
Projects
Products
Events
Competitions

CCB Paineiras / Gálvez & Márton Arquitetura

CCB Paineiras / Gálvez & Márton Arquitetura

© Paula Monroy © Paula Monroy © Paula Monroy © Paula Monroy + 41

Quinta da Baronesa, Brazil
  • Area Area of this architecture project Area: 1200.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2017
  • Photographs Photographer: Paula Monroy
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Jatobá, REFAX
  • Construction

    Epson Engenharia
  • Engineer in Charge

    Edson Leme
  • Structure

    Stec
  • MEP

    Zamaro
  • Landscape Design

    Gilberto Elkis
More Specs Less Specs
© Paula Monroy
© Paula Monroy

Text description provided by the architects. This residence designed by Gálvez & Márton Arquitetura, is located on a generous site and has an extensive leisure program, such as swimming pool, games room, sauna, rest room, spa and gourmet area.

© Paula Monroy
© Paula Monroy
Ground floor plan
Ground floor plan
© Paula Monroy
© Paula Monroy

The house has 6 suites, living and dining areas, gourmet area, covered porch, gym, sauna, swimming pool with spa, home theater, extensive service area, 4 car garage and caretaker's house. Approximate area of ​​1200 m², including pool area and spa.

© Paula Monroy
© Paula Monroy

It is a raised ground level house with generous eaves to protect from high solar incidence. Living and dining areas integrated with the covered porch and gourmet area, allowing generous spaces to receive friends and family. Gym, swimming pool, spa, sauna and integrated massage room with a view of the landscape.

© Paula Monroy
© Paula Monroy

Most of the structure of the house is concrete, with high coverage of the living room and balcony in metal. Predominance of materials such as stone, travertine marble on floors, cast aluminum element, slatted wood linings, demolition floors in intimate areas and aluminum frames.

© Paula Monroy
© Paula Monroy

The client requested a raised house from the street with a large garden to give greater privacy to the family, isolated rooms, balconies integrated with the living room and outside area. One of the client's requirements was to have an integrated gym with sauna, and a massage room overlooking the garden, pool and landscape, according to Architect Márton Gyuricza.

Sections
Sections

The house is located in the interior of São Paulo state, with a hot summer climate and mild winter weather. The condominium is in a region of much vegetation, with large areas of preservation. Based on these characteristics, the landscape designer Gilberto Elkis, proposed a project that encompasses a very large diversity of native species of the region. Landscaping has the function of integrating the home with the external environment, bringing thermal comfort and preserving the privacy of the family.

© Paula Monroy
© Paula Monroy

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "CCB Paineiras / Gálvez & Márton Arquitetura" [CCB Paineiras / Gálvez & Márton Arquitetura] 08 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/909102/ccb-paineiras-galvez-and-marton-arquitetura/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.