All
Projects
Products
Events
Competitions

Autodesk HQ / Mackenzie

Autodesk HQ / Mackenzie

© Christian Columbres Photography © Christian Columbres Photography © Christian Columbres Photography © Christian Columbres Photography + 18

Renovation  · 
Portland, United States
  • Architects Authors of this architecture project Mackenzie
  • Area Area of this architecture project
    60000.0 ft2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
© Christian Columbres Photography
© Christian Columbres Photography

Text description provided by the architects. Autodesk’s new Portland office deserved an identity as compelling as its location—the Towne Storage building, a renovated historic warehouse at the Burnside Bridgehead. Working closely with Autodesk and the brand strategists at Think Joule, Mackenzie’s design team interpreted the Autodesk brand through the lens of local context. The workplace is designed to attract and retain talent through carefully thought-out amenity space that fosters engagement, interaction, and an authentic collective identity.

© Christian Columbres Photography
© Christian Columbres Photography

Collaborative rooms and meeting spaces are inspired by the tiny house movement, using a palette of materials reflective of the Central Eastside neighborhood’s industrial history, and incorporating the work of local makers. Portland cultural motifs are woven throughout the workplace, paying homage to the city’s artisans, urban landmarks, geography, and history.

© Christian Columbres Photography
© Christian Columbres Photography

The diverse group of local artists and artisans on the project ranged from neighborhood makers working sustainably with salvaged material to a retired couple who crafted picnic tables for communal areas. Locally sourced material included Douglas Fir reclaimed from Centennial Mills, just across the Willamette River.

Axo
Axo

Inspired by Autodesk’s mission and tagline “Make Anything,” the design team followed a concept of “ideas into form,” illustrated at arrival to the building by the sculptural stair. The finished environment was achieved through Autodesk design and visualization tools, including ReCap, InfraWorks, Autodesk 3 dS Max, Revit, and Revit Live. The fusion of Autodesk’s innovation with the maker culture of Portland’s Central Eastside is the defining characteristic of the new workplace, and a great foundation for continued creativity.

© Christian Columbres Photography
© Christian Columbres Photography

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Portland, OR, United States

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Autodesk HQ / Mackenzie" 28 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/908443/autodesk-hq-mackenzie/> ISSN 0719-8884
© Christian Columbres Photography

Autodesk波特兰总部办公空间 / Mackenzie

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.