All
Projects
Products
Events
Competitions

LAS COFFEE / TEMP

LAS COFFEE / TEMP
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

© Weiqi Jin © Weiqi Jin © Weiqi Jin © Weiqi Jin + 31

Coffee Shop  · 
Incheon, South Korea
  • Architects Authors of this architecture project TEMP
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
  • Photographer Created with Sketch.
  • Design Team

    Howard Jiho Kim, Dakyung Hwang, Zihua Chen, Xiaoqian Deng
More Specs Less Specs
  • Full Spec

    {"Architects"=>[{"text"=>"TEMP", "url"=>"http://te-mp.org/"}], "Location"=>"Incheon, South Korea", "Design Team"=>{"text"=>"Howard Jiho Kim, Dakyung Hwang, Zihua Chen, Xiaoqian Deng", "url"=>""}, "Project Year"=>"2017", "Photographs"=>[{"text"=>"Weiqi Jin", "url"=>""}]}
  • Main Spec

    {"Architects"=>[{"text"=>"TEMP", "url"=>"http://te-mp.org/", "profile_url"=>"/office/temp", "profile_text"=>"Office Profile"}], "Location"=>"Incheon, South Korea", "Design Team"=>{"text"=>"Howard Jiho Kim, Dakyung Hwang, Zihua Chen, Xiaoqian Deng", "url"=>""}, "Project Year"=>"2017", "Photographs"=>[{"text"=>"Weiqi Jin", "url"=>"", "profile_url"=>"/photographer/weiqi-jin", "profile_text"=>"Photographer Profile"}], "City"=>"Incheon", "Country"=>"South Korea"}

Text description provided by the architects. Beijing-based architecture studio, TEMP, has renovated an old house into a café in Incheon, South Korea. The original structure was first built in the 70s using mainly bricks and concrete for a residential purpose. It was then turned into a local noodle store by the early 2000s. During this first transition, the building was painted white and the front yard was flattened into a parking lot. In refitting the structure to function as café, the studio designed through methods that mostly comprised of destruction to reveal the original architecture.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The painted white façade was ground away to reveal the original concrete layers. The interior drywalls and the raised floors were then taken away revealing the inner brick structural walls. The glazing façade was replaced by folding glass doors to allow for a more natural transition from the outdoors to the indoors. It essentially is a process of cleaning up as more were taken away then added.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The outdoor balcony area is the only newly added area. It is a stepped concrete block structure with landscape and seating embedded into it. As one steps out of the café down to the street, he passes through a few layers of space from the old bricks to the concrete façade, the folding glass doors to the wire ropes, and so on. A row of wire ropes bridges the older mass to the new platform while creating a triangular volume of space and giving the building a different look.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The familiarity of what used to exist over a few decades is overlaid with a wash of few carefully added components. The coffee bar, the stairs, and the customer’s seating area mainly built using concrete, wood, and steel. The seemingly-noticeable tension between the two embodies the atmosphere of the space.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The café overall explores a way to convert an existing private residential structure into a commercial space that benefit from being more open and public. The balance between what to destroy or preserve and whether to intervene or enhance defines the project.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Incheon, South Korea

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "LAS COFFEE / TEMP" 26 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/908275/las-coffee-temp/> ISSN 0719-8884
© Weiqi Jin

韩国仁川 LAS COFFEE / TEMP

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.