the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Thailand
  5. IDIN Architects
  6. 2017
  7. JB House / IDIN Architects

JB House / IDIN Architects

  • 00:00 - 19 December, 2018
JB House / IDIN Architects
JB House / IDIN Architects, © Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

© Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan + 29

  • Architects

    IDIN ARCHITECTS (Jeravej Hongsakul, Saralee Sittigaroon, Supachai Phiromrach, Sakorn Thongdoang)
  • Location

    Nakornchaisri, Thailand
  • Category

  • Area

    127.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

  • Interior Architect

    IDIN ARCHITECTS (Thuwanont Ruangkanoksilp)
  • Structural Engineer

    Pakanut Siriprasopsothorn
  • System Engineer

    EAKACHAI HAMHOMVONG, PANOT KUAKOOLWONG
  • Contractor

    ART CON, DIIDIA Interior Service
  • Owner

    Bodin Khampu, Chernporn Kongma
  • More Specs Less Specs
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Text description provided by the architects. JB House project is a small house for a couple who doesn’t want to have a children so there were only 2 main users. The interesting fact was that each person had their own private world and was very different in lifestyle but could still acknowledge another person all the times. Because a man loved to bake bakery and take photographs so his main uses were at kitchen island while a woman who worked in the field of books and loved drawing wanted a large working table for reading and writing. From the mentioned fact, the architects used the concept that both could acknowledge and see each other all the time even from their own area.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan
Lower Floor Plan
Lower Floor Plan
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan
Upper Floor Plan
Upper Floor Plan

Because of the small project site and cost limit, 2 main activity areas were divided into 2 floors. The woman took the upper floor while the man got the other one. The designers put the 2 main functions at the same vertical position and used glass for the top of the woman’s working table which created a visual connection to the kitchen island below and allowed them to see each other while doing their own activities.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan
Section 2
Section 2
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Furthermore, the upper floor was designed to have 3 connecting steps which block the owner’s guest area to see the upper area but the owners’ favorite space still connected. All upper areas were covered with double wood screens which could be opened for privacy and heat protection. The design provided a gap between those openings in case of maintenance. Most walls on the upper floor were designed to be bookshelves for a book lover like her. Above them were skylights for the walkway along the shelves.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

View the complete gallery

About this office
Cite: "JB House / IDIN Architects" 19 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/907941/jb-house-idin-architects/> ISSN 0719-8884
© Ketsiree Wongwan

平行世界之家 / IDIN Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.