We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Umi-Play Children’s Dramatic Arts Center / AntiStatics Architecture

Umi-Play Children’s Dramatic Arts Center / AntiStatics Architecture
Theater. Image © Zhenyong Yang
Theater. Image © Zhenyong Yang

Exterior. Image © Zhenyong YangLobby. Image © Zhenyong YangCorridor to classroom. Image © Zhenyong YangDetails. Image © Zhenyong Yang+ 35

Exterior. Image © Zhenyong Yang
Exterior. Image © Zhenyong Yang

Text description provided by the architects. The UMI-play Children’s Dramatic Arts Center is a playful and imaginative educational space for children to explore and grow within the performing arts. This 550sqm interior is composed of two distinct spaces and geometries, derivative of psychological studies and research, the dual areas are designed to encourage and support different behaviors and processes of learning and development.

Theater. Image © Zhenyong Yang
Theater. Image © Zhenyong Yang

The primary space is comprised of a fluid and natural geometry, adaptable to various performance, expressive and improvisational activities. The second space, a series of 4 adaptable classrooms are driven towards focus and concentration.

Axonometric
Axonometric
Assembly part
Assembly part

These spaces have a more orthogonal organization with gentle expressive moments within the design of details. The combination of the fluid performance space and the regular classrooms creates and center capable of accommodating the various modes of education involved in the performing arts.

Details. Image © Zhenyong Yang
Details. Image © Zhenyong Yang
Details. Image © Zhenyong Yang
Details. Image © Zhenyong Yang

The design of the custom furniture and detailing is meant to further enhance the adaptability of the space. These components are capable of playing various different roles within the space, the children and instructors can rearrange and transform the spaces to define different environments and sets.

Corridor to classroom. Image © Zhenyong Yang
Corridor to classroom. Image © Zhenyong Yang
Lobby. Image © Zhenyong Yang
Lobby. Image © Zhenyong Yang

The customized geometry was fabricated through the use of simple flat pack CNC milling processes. Creating a streamlined flow from the digital to the physical the installation and precision of the construction was coordinated through a singular set of novel drawings and techniques. The singular fabrication technique redeploys variant yet related geometries through the space creating a visible thread connecting the different programmatic spaces.

Corridor to classroom. Image © Zhenyong Yang
Corridor to classroom. Image © Zhenyong Yang

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:XiMei Continental, Shijiazhuang, Hebei Province, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Umi-Play Children’s Dramatic Arts Center / AntiStatics Architecture" 13 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/907344/umi-play-childrens-dramatic-arts-center-antistatics-architecture> ISSN 0719-8884
Theater. Image © Zhenyong Yang

石家庄“U米 ● play”儿童教育戏剧艺术中心 / 非静止建筑设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.