the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Installations & Structures
  4. Italy
  5. Supervoid
  6. 2018
  7. Garden Pavilion / Supervoid

Garden Pavilion / Supervoid

  • 08:00 - 3 December, 2018
Garden Pavilion / Supervoid
Garden Pavilion / Supervoid, © Carlos Tamanini
© Carlos Tamanini

Courtesy of Supervoid Courtesy of Supervoid Courtesy of Supervoid © Carlos Tamanini + 13

  • Architects

  • Location

    Localita Pontignano, 5, 53019 Pontignano SI, Italy
  • Lead Architects

    Benjamin Gallegos Gabilondo, Marco Provinciali
  • Area

    130.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

  • Engineering and production

    Luigi D’Oro Studio & Arguzia S.r.l.
  • Lighting designer

    Cosimo Masone
  • More Specs Less Specs
Courtesy of Supervoid
Courtesy of Supervoid

Text description provided by the architects. The Garden Pavilion is a temporary structure built inside the Certosa Di Pontignano, an ancient charterhouse located in the countryside outside Siena which dates back to thirteenth century. The pavilion lls up one quarter of the entrance cloister, one of the four courts around which the complex is articulated. The metal structure derives from a 12 x 12 meters square in plan, formed by triangular modules. Two modules are removed to make room for the ancient well at the centre of the cloister and a cypress at the centre of the pavilion.

© Carlos Tamanini
© Carlos Tamanini
Floor plan
Floor plan
Courtesy of Supervoid
Courtesy of Supervoid

The inclined roof, from which emerges the giant tree, sits on a regular grid of columns and articulates the volume of the pavilion. Its slope is aligned with the diagonal of the courtyard and gives the structure an ambiguous scale mediating from the modest size of the well in its lowest part (2,2metres) to the monumental arcades of the sixteenth century porch in its tallest corner measuring 4 metres. The perimeter of the space is de ned by a membrane of micro-perforated curtains which enable a limited degree of transparency between the interior and exterior.

Courtesy of Supervoid
Courtesy of Supervoid
Axonometric
Axonometric
Courtesy of Supervoid
Courtesy of Supervoid

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Garden Pavilion / Supervoid" 03 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/907019/garden-pavilion-supervoid/> ISSN 0719-8884
© Carlos Tamanini

花园亭 / Supervoid

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.