the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. Vietnam
  5. ARO studio
  6. 2018
  7. Fly Box / ARO studio

Fly Box / ARO studio

  • 19:00 - 3 December, 2018
Fly Box / ARO studio
Fly Box / ARO studio, © Hoang Le
© Hoang Le

© Hoang Le © Hoang Le © Hoang Le © Hoang Le + 28

  • Architects

  • Location

    tt. Vôi, Lạng Giang, Bắc Giang, Vietnam
  • Category

  • Lead Architects

    Dang Minh Trong
  • Project Architects

    Tran Quoc Hoan, Luong The Nam, Ha Danh Cong Nam
  • Structural Engineers

    Pham Van Hoang
  • Area

    140.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

© Hoang Le
© Hoang Le

Text description provided by the architects. ARO has designed a representative center for planning area a new development town in Voi - Lang Giang - Bac Giang.
The new center will help homebuyers better understand the appearance, materials, and functions of new life when buying a home here.

© Hoang Le
© Hoang Le

The building along the main road of Hanoi - Lang Son, and the north-south railway should be crowded traffic. The problem posed for the architect is to create a unique visual attraction to draw attention. The architectures want the new center will be a model to promote green urban for subsequent projects at this planning site and neighboring projects.

Section 02
Section 02
© Hoang Le
© Hoang Le
First floor plan
First floor plan

The main façade of the build is east, so the building was affected by the sunshine in the morning and afternoon. So, ARO's architects have used the method is rotate the main façade of build to the southeast .reduce the amount of light while solving the problem of natural ventilation for the project to reduce the amount of power consumption by air conditioning, to reduce the light, solve the problem of natural ventilation and reduce the power consumption by air conditioning of building . With toilets, natural ventilation and natural light coming from the roof. The landscape is used by architects to create simple gardens and sun protection. The green spaces create a soft and natural approach.

© Hoang Le
© Hoang Le

Bac Giang is mountain and Midland area of Vietnam. The architects approached, surveyed the project geography and they realized the inspiration from the curves created by the mountains and clouds here. And they created this combination by planting boxes. During the day the boxes will create the shape of the hills, but in the evening when combined with light, the boxes will create an image of the clouds.

© Hoang Le
© Hoang Le

Inside is the reception and the area showcases the miniature urban model. The space of the exhibit is almost entirely opened by the glass to create the connection between man and nature. The glass doors divided space to ensure the natural ventilation. The working and operating space are also completely open to nature and the green spaces around to create more energy for the individuals working here. The wall of material is natural stone, combined with the change of height of celling as the terraced fields of the Midland area, creating a unique space for the works.

© Hoang Le
© Hoang Le

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Fly Box / ARO studio" 03 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/907014/fly-box-aro-studio/> ISSN 0719-8884
© Hoang Le

漂浮的盒子 / ARO studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.