Wellness Am Holand / firm architekten

Wellness Am Holand / firm architekten
Wellness Am Holand / firm architekten - Exterior Photography
© Adolf Bereuter

Wellness Am Holand / firm architekten - Exterior PhotographyWellness Am Holand / firm architekten - Interior Photography, Door, ChairWellness Am Holand / firm architekten - Interior PhotographyWellness Am Holand / firm architekten - Interior Photography, Bedroom, Chair+ 27

  • Architects: firm architekten
  • Area Area of this architecture project Area :  300
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
    Photographs :Adolf Bereuter
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Bega, Marset, Georg Bechter Licht
  • Lead Architect : Christian Feldkircher
Wellness Am Holand / firm architekten - Exterior Photography
© Adolf Bereuter

Text description provided by the architects. The wellness area had to be doubled in size and include a variety of indoor and outdoor attractions, triumphing in an infinite outdoor pool. The area of the former spa got completely converted into a relaxation room. The aim was to create a silent space, with a spectacular view into the surrounding mountain landscape of the Austrian Alps. The floor is of rough-cut oak and the ceiling of loden textile panels.

Wellness Am Holand / firm architekten - Exterior Photography
© Adolf Bereuter
Wellness Am Holand / firm architekten - Interior Photography, Door, Chair
© Adolf Bereuter

The walls are covered with Swiss pine and loden textiles. The main building got extended and includes the spa area. The Easter outdoor area offers a Kneipp water-treading basin, a rain shower, and a cold-water basin. The western outdoor area comes up with the infinity pool. The spatial idea of the extension is to lengthen the main building without influencing the outer appearance.

Wellness Am Holand / firm architekten - Interior Photography
© Adolf Bereuter
Wellness Am Holand / firm architekten - Image 27 of 27
Elevations and Sections
Wellness Am Holand / firm architekten - Interior Photography, Living Room, Chair
© Adolf Bereuter

From the inside, the building surprises with a core of dark leveled walls, including the showers, a sauna, the fireplace and two infrared chairs. The dark floor is made of bitumen terrazzo with small aluminum sprinkles. One can circulate around the core on varying levels and views to the outdoors. It is a calming walk with noises of splashing water and sizzling fire. Considering that only 24 guests share this spacious and manifold wellness area, it becomes a truly unique choice for a hotel.

Wellness Am Holand / firm architekten - Interior Photography, Bedroom, Chair
© Adolf Bereuter

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:6883 Au, Austria

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Wellness Am Holand / firm architekten" 06 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/907006/wellness-am-holand-firm-architekten> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.