We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Corner 60’s / Soar Design Studio

Corner 60’s / Soar Design Studio

© Hey!Cheese© Hey!Cheese© Hey!Cheese© Hey!Cheese+ 34

  • Architects: Soar Design Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  178
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Hey!Cheese
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Ikea, Saint-Gobain, Gao-song Construction
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

Text description provided by the architects. This is a renewal project bearing the aesthetics of the old Taiwanese era, in the form of a corner building in a quiet community. We did our best in preserving the old tiles, fine stone finishing and window grille that have marked the era this building has been through.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

The owner, a teacher with enthusiasm on education and love of old buildings, hopes to create a learning environment for students, so we proposed a renewal idea that bestows experimental opportunities for students, as well as becoming a café space for cultivating neighborhood interaction.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

We envisaged a home that houses a lab space for kids to conduct scientific experiments, a gathering place for neighbors over coffee.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

From the viewpoint of the dwelling characteristics, this design seeks to capture the local architectural aesthetics and the good old corridor social fabric in the old buildings, which are too often on the demise in the contemporary urban environment.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

The overall environment needs to tackle the issues of poor natural illumination and ventilation. So by using materials such as glass tiles and grille, etc., as well as opening up flooring slab, we created double-height ceiling that allows the ground-floor space to become well-lit. Furthermore, by planting a large rainforest-type tree traversing the ground and the first floors, surrounding by open-planning spaces and a mini sky-walk cladded in grille, we successfully rectified the usual ill effect of sub-tropical climate normally would have on urban interior spaces.

© Hey!Cheese
© Hey!Cheese

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:No.20, Ln. 503, Sec. 2, Zhongzheng Rd., Changhua City, Changhua County 50048, Taiwan (ROC)

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Corner 60’s / Soar Design Studio" 27 Nov 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/906407/corner-60-s-soar-design-studio> ISSN 0719-8884
© Hey!Cheese

台湾转角60‘s / 合风苍飞设计 + 张育睿建筑师事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.