All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurant
  4. Brazil
  5. Estúdio Leme
  6. 2018
  7. Lavi+ / Estúdio Leme

Lavi+ / Estúdio Leme

  • 13:47 - 17 December, 2018
  • Curated by Pedro Vada
Lavi+ / Estúdio Leme
Lavi+ / Estúdio Leme, © Marcos Mendes
© Marcos Mendes

© Kakau Lossio © Biana Gregorio © Biana Gregorio © Marcos Mendes + 26

  • Brand Identity

  • Creative Director

    Marcos Mendes Manente
  • Lead Designer

    Juliana Verlangieri
  • Editor

    Elisa Mendes
  • Media

    Rafael Lafite
  • Content

    Front Filmes
  • More Specs Less Specs
© Marcos Mendes
© Marcos Mendes

Text description provided by the architects. Lavi was developed with the purpose of promoting wellness through tasty raw foods. The name itself, inspired by the Haitian language, signifies LIFE. The whole concept surfaces from the notion that healthy, truly nutritious foods are the means by which to foster longevity and the betterment of individual’s quality of life. The architectural design of the restaurant has been inspired by the same concepts of the brand, creating an atmosphere capable of nurturing all five senses through the combination of its simplicity and orderliness with the nourishing, fresh raw foods served.

© Marcos Mendes
© Marcos Mendes
Floor Plan
Floor Plan
© Marcos Mendes
© Marcos Mendes

Inspired by references of minimalism linked to unpretentious yet elegant designs, very few materials were used in the project. The fair-faced concrete, natural wood, and iron are in evidence, mixing different textures and joining raw materials that refer to nature or handmade craftsmanship. The real wood panel forms a geometric, proportional design, that, once assembled, slat by slat, become the Lavi brand’s symbol. 

© Marcos Mendes
© Marcos Mendes

Two tables, composed of metal tabletops with a shared tree trunk base, were placed near the vertical garden in order to encourage the interaction between customers. On the side porch, there are several plant plots with dense vegetation, creating a visual barrier to preserve the restaurant’s intimacy. Unique luminaires made of iron were created especially for the restaurant. They possess a vase-like where vegetables and fruits can be planted.

© Biana Gregorio
© Biana Gregorio

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Lavi+ / Estúdio Leme" [Lavi+ / Estúdio Leme] 17 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/906254/lavi-plus-estudio-leme/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.