the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. Brazil
  5. Studio AG Arquitetura
  6. 2018
  7. Warde Office / Studio AG Arquitetura

Warde Office / Studio AG Arquitetura

  • 14:00 - 1 January, 2019
Warde Office / Studio AG Arquitetura
Warde Office / Studio AG Arquitetura, © Ricardo Bassetti
© Ricardo Bassetti

© Ricardo Bassetti © Ricardo Bassetti © Ricardo Bassetti © Ricardo Bassetti + 20

© Ricardo Bassetti
© Ricardo Bassetti

Text description provided by the architects. Upon entering the room the user is greeted by a range of texture and materials that make him explore the environment in a sensory way. The project hired by a law firm in São Paulo, Brazil, arose from the need for a space for interaction and exchange of knowledge. The living area should be the highlight of this expansion. We placed this space in the center of the set and worked from it to be a point of light (flash) that radiates to the rest of the room. 

© Ricardo Bassetti
© Ricardo Bassetti
Floor Plan
Floor Plan
© Ricardo Bassetti
© Ricardo Bassetti

To delimit the lounge we developed a suspended wooden light fixture with a tensioned screen, creating a diffuse light plane. An interesting and intentional counterpoint comes from mixing a weight material like typical Brazilian wood with a current hi-tech lighting technology. We believe that projects must always be attentive to new trends without leaving behind the culture and tradition. The repetition of these light fixtures in the environment provides strength and identity to the project.

© Ricardo Bassetti
© Ricardo Bassetti

A metal partition designed by us separates the individual workrooms from the living environment without barring the natural light into the room and the artificial lighting for the rest of it. The idea of stacked cubes forming a fog, provides a sense of spatial division and privacy, keeping the sights, nevertheless. This metallic mesh reinforces the orthogonality and rhythm of the elements that make up the architecture that is softened through the rounded corners of the light fixture and the curved wall that houses the auditorium door, inviting the user to explore the space and simulating, in a poetical manner, the turning of pages of a book.

© Ricardo Bassetti
© Ricardo Bassetti

We chose to explore the horizontal line below the beams to bring lightness and amplitude to the space. To demonstrate this concept the wooden panel does not reach the slab, as well as the metal partition and the auditorium block. Through a neutral and silent color palette, we sought to bring a bit of residential coziness into this corporate environment in which the main purpose was to connect people and strengthen human relationships. There was also a great concern in embedding the local culture in that environment. The slabs in exposed reinforced concrete and the use of native woods, combined with the furniture of great Brazilian designers contribute to this.

© Ricardo Bassetti
© Ricardo Bassetti

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Warde Office / Studio AG Arquitetura" [Escritório Warde / Studio AG Arquitetura] 01 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/906226/warde-office-studio-ag-arquitetura/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.