All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Pavillion
  4. Taiwan
  5. 坐设计事务所
  6. 2018
  7. Bamboo Pavilion / ZUO STUDIO

Bamboo Pavilion / ZUO STUDIO

  • 21:00 - 27 December, 2018
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Bamboo Pavilion / ZUO STUDIO
© SHIH-HONG,  YANG
© SHIH-HONG, YANG
  • Architect

  • Address

    No.2, Fengzhou Rd., Fengyuan Dist., Taichung City 420, Taiwan
  • Design Team

    Rex Chen, Alvaro Miñé Caloto, Amelie Chuang, Heidi Wong
  • Collaborator

    FormGen Construction Ltd., Champion Construction Ltd.
  • Area

    1570.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photograph

    SHIH-HONG, YANG
© SHIH-HONG,  YANG
© SHIH-HONG, YANG

Text description provided by the architects. Taichung is the second main and most habitable city in Taiwan. As construction industries build up and change the appearance of the city, they also guide it to continuously move forward with era. Bamboo Pavilion, located in the fourth area of Fengyuan Huludun Park, is an exhibition hall sponsored by Taichung Real Estate Development Association.

© SHIH-HONG,  YANG
© SHIH-HONG, YANG

Since the association is mostly composed by the greatest building construction companies, our main goal was how to combine their pure spirit with Flora Exposition, including care for physical and mental health, the devotedness in social benefit, and engineering method, with the strength and feature of the green building materials from Taiwan.

© SHIH-HONG,  YANG
© SHIH-HONG, YANG
Construction Diagram
Construction Diagram
© SHIH-HONG,  YANG
© SHIH-HONG, YANG

In accordance with the theme of Taichung World Flora Exposition- Formosa Beauty of Taiwan- we get the image from Central Mountain Range, making the outlook of Bamboo Pavilion looks like a seed born from the ground surface, surrounded by water. Indoor and outdoor, connect with Mother Nature in a non-resisting way. The perception of the user resembles walking through a bamboo forest, which enhancing the human experience. When raising their head, they could look up to the sky above the forest-top.

© SHIH-HONG,  YANG
© SHIH-HONG, YANG
© SHIH-HONG,  YANG
© SHIH-HONG, YANG

The materials used are all native species from Taiwan, Moso bamboo and Makino Bamboo from Nantou and Chiayi is our first choice. Comparing with the space scale performance of traditional installation and bamboo art, they fully express the tenacity and constitutive property of bamboo in design. By mixing constructional dimension and weaving technics, it creates a timeless space that reflects consistency.

© SHIH-HONG,  YANG
© SHIH-HONG, YANG

When people enter in the space, they could feel the tranquil atmosphere together with the balance between architecture and nature. At the time of making architecture and building construction, we set for the coming days. “Bamboo Pavilion” is a metaphor of architecture’s footprint, like a seed has been spread and grow, symbolizing our hope and dream of future- offering a more habitable environment to our next generation. 

© SHIH-HONG,  YANG
© SHIH-HONG, YANG

Furthermore, to increase the usage of more sustainable building materials harmonized with the environment, and enhance the intimate relationship between human beings and nature. 

© SHIH-HONG,  YANG
© SHIH-HONG, YANG

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Bamboo Pavilion / ZUO STUDIO" [台湾竹迹馆 / 坐设计事务所] 27 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/905690/bamboo-pavilion-zuo-studio/> ISSN 0719-8884
© SHIH-HONG,  YANG

台湾竹迹馆 / 坐设计事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.