We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Writers Cottage / JVA

Writers Cottage / JVA

© Nils Petter Dale© Nils Petter Dale© Nils Petter Dale© Nils Petter Dale+ 15

  • Architects: JVA
  • Area Area of this architecture project Area:  16
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2008
  • Photographs Photographs:  Nils Petter Dale

Text description provided by the architects. The boundaries, the height lines of the terrain and an underground pipeline, define the geometry of the plan. The building is divided: First one steps into a garden without any green, from here you can enter the indoor space.

© Nils Petter Dale
© Nils Petter Dale

The garden and the indoor space define together a small world, separated form the surrounding family life. Openings are carefully set to allow for views and light without possibility to look directly in from the outside. A large sun screen gives a necessary shade while working on the computer in the morning hours.

© Nils Petter Dale
© Nils Petter Dale

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Asker, Norway

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Writers Cottage / JVA" 24 Nov 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/90520/writers-cottage-jarmund-vigsn%25c3%25a6s-as-architects-mnal> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Nils Petter Dale

作家小屋 / JVA

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.