All
Projects
Products
Events
Competitions

Tactile House / Thomas & Spiers

Tactile House / Thomas & Spiers

© James Whitaker © James Whitaker © James Whitaker © Billy Bolton + 14

  • Architects Authors of this architecture project Thomas & Spiers
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Bathstore, Bromley & Ellis, Fabco, The Natural Wood Company, deVOL
© Billy Bolton
© Billy Bolton

Text description provided by the architects. Tactile House is a split-level family house in Dulwich. The project was for a ground floor rear extension, loft conversion and internal alterations throughout.

© James Whitaker
© James Whitaker

The ground floor spaces are defined by a varied playground of textures and materials for interactive family living. A mix of materials including painted steel, exposed brickwork, ceiling levels and textures, plywood and rope curtains create specific areas for playing, relaxing and eating.

© James Whitaker
© James Whitaker
Proposed Ground Floor
Proposed Ground Floor
© James Whitaker
© James Whitaker

The upper floors are reconfigured to open up bedrooms and bathrooms with a focus on shaping modern and clear interiors. Unique features, such as the reading nook in the upstairs loft, provide spaces to relax with natural light and joinery for handy storage.

© James Whitaker
© James Whitaker
Sketch Section Proposed
Sketch Section Proposed
© James Whitaker
© James Whitaker

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Tactile House / Thomas & Spiers" 06 Nov 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/904736/tactile-house-thomas-and-spiers/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.